• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 14. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.1998., Nr. 267/268 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32777

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Valsts kontroles atzinums

Par valsts budžeta izpildi 1997.gadā

Vēl šajā numurā

15.09.1998., Nr. 267/268

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 14. septembra sēdē

Akceptēts noteikumu projekts "Pabalstu piešķiršanas un aprēķināšanas kārtība repatrianta statusu ieguvušām personām". Tie noteiks kārtību, kādā repatrianta statusu ieguvušām personām tiek piešķirti un aprēķināti pabalsti ceļa izdevumu segšanai, kas saistīti ar pārcelšanos uz pastāvīgu dzīvi Latvijā, kā arī Repatriācijas likumā paredzētais sešu mēnešu pabalsts 226,80 latu apmērā.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Kultūras akadēmijas Satversmes apstiprināšanu" un likumprojekts "Par Augstākās padomes 1992. gada 18. jūnija lēmuma "Par Latvijas Kultūras akadēmijas Satversmes apstiprināšanu" atzīšanu par spēku zaudējušu".

Komiteja akceptēja likumprojektu "Valsts fondēto pensiju likums". Paredzams, ka likums noteiks valsts fondēto pensiju shēmas izveidošanas un darbības vispārējos principus, līdzekļu iemaksāšanas, pārvaldīšanas, ieguldīšanas un izmaksāšanas vispārīgos noteikumus, kā arī valsts uzraudzību pār šīm darbībām. Tā mērķis ir, nepalielinot kopējo iemaksu likmi vecuma pensijām un daļu no tām investējot, iegūt pensijas kapitāla un līdz ar to pensijas palielinājumu un sekmēt valsts ekonomisko attīstību veicinošu uzkrājumu veidošanos kā papildu balstu pilnvērtīgai sociālās drošības sistēmai. Saistībā ar minēto likumprojektu akceptēts grozījumu projekts likumā "Par ieguldījumu sabiedrībām".

Akceptēts noteikumu projekts "Par pašvaldību finansu stabilizācijas procesa uzrauga iecelšanu amatā un tā darbību".

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par Ludzas rajona Miglinieku pagasta apvienošanos ar Ludzas rajona Nautrēnu pagastu". Šie noteikumi noteiks, ka Ludzas rajona Miglinieku pagasts tiek apvienots ar Ludzas rajona Nautrēnu pagastu, likvidējot Miglinieku pagasta administratīvo teritoriju un nosakot Nautrēnu pagasta administratīvo centru Rogovkas ciemā.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par Daugavpils rajona Līdumnieku pagasta apvienošanos ar Daugavpils rajona Demenes pagastu". Tie noteiks, ka Daugavpils rajona Līdumnieku pagasts tiek apvienots ar Daugavpils rajona Demenes pagastu, likvidējot Līdumnieku pagasta administratīvo teritoriju un nosakot Demenes pagasta administratīvo centru Demenes ciemā.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības un Kataras valsts valdības līgumu par ekonomisko, tirdzniecisko un tehnisko sadarbību".

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizācijas objektu izsoles organizēšanu". Grozījumi nepieciešami, lai samazinātu privatizācijas objektu izsoļu norises termiņus.

Komiteja akceptēja likumprojektu "Par iekšējā tirgus aizsardzību". Likuma mērķis ir noteikt iekšējā tirgus aizsardzības pasākumu piemērošanas kārtību gadījumā, kad pārbaudes rezultātā tiek noteikts, ka konkrētā prece tiek importēta pieaugošos apjomos, kas ir absolūti vai relatīvi attiecībā pret vietējo ražošanu, un tādos apstākļos, kā rezultātā tiek nodarīti nopietni zaudējumi vai radušies nopietnu zaudējumu draudi līdzīgu vai tieši konkurējošu preču vietējiem ražotājiem.

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā saimnieciskā gada laikā tiek kompensēta iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu prognozes neizpilde".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!