• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 15. septembra sēdē Ministru kabineta 15. septembra sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 15. septembra sēdes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.1998., Nr. 269 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32800

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr. 279

Par atvaļinājuma piešķiršanu R.Zīlem

Vēl šajā numurā

16.09.1998., Nr. 269

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 15. septembra sēdē

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 21.janvāra noteikumos Nr.38 "Vispārizglītojošo skolu direktoru atestācijas noteikumi". Grozījumos ietverts novados ietilpstošo rajonu un pilsētu uzskaitījums, kā arī izdarīti citi precizējumi, lai novērstu noteikumu pretrunas ar citiem spēkā esošiem tiesību aktiem.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Repatriācijas likumā. Likuma 27.pantu paredzēts izteikt šādā redakcijā: "Izceļotājiem saskaņā Ministru kabineta noteikto kārtību izmaksā kompensāciju izceļošanai".

Ministru kabinets akceptēja likumprojektu "Par bezvalstnieka statusu Latvijas Republikā". Likums noteiks to personu tiesisko statusu, kurām saskaņā ar likumiem nav nevienas valsts piederības. Likumprojekts izstrādāts saskaņā ar Konvencijas par aparteīdisma samazināšanu un Konvencijas par bezvalstnieku statusu normām.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 11.marta noteikumos Nr.93 "Kārtība, kādā ārvalstu jūrnieki šķērso Latvijas Republikas robežu un uzturas Latvijas Republikas teritorijā". Grozījumi izstrādāti, lai nodrošinātu Starptautiskās konvencijas par starptautiskās jūras satiksmes atvieglošanas pielikumā noteikto standartu un ieteicamās prakses ieviešanu Latvijā attiecībā uz kārtību, kādā ārvalstu jūrnieki šķērso Latvijas robežu un uzturas Latvijā.

Valdība akceptēja "Noteikumus par kuģu ienākšanas un iziešanas formalitātēm ostā". Šie noteikumi nosaka ostas formalitātes, kādas tiek kārtotas kuģim ienākot ostā un izejot no tās, izņemot karakuģus.

Akceptēts rīkojums "Par konsultatīvās padomes izveidošanu". Padome izstrādās vienotus priekšlikumus, kas līdzsvarotu valsts un pašvaldību zemes īpašnieku un zemes lietotāju intereses. Par padomes priekšsēdētāju apstiprināts Valsts zemes dienesta ģenerāldirektors Guntis Grūbe.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība piešķirta 163 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 17 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Valdība akceptēja noteikumus "Licencētās amatierzvejas — makšķerēšanas — kārtība Latvijas Republikas ūdeņos". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā veicama licencētās amatierzvejas — makšķerēšanas, tai skaitā licencēto zemūdens medību un licencētās vēžošanas ieviešana un kontrole, kā arī konkrētās ūdenstilpes licencētās makšķerēšanas nolikuma izstrāde.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā likumprojekts "Augu aizsardzības likums". Augu aizsardzības likuma mērķis ir reglamentēt fizisko un juridisko personu darbību augu aizsardzības jomā, lai nepieļautu kaitīgu organismu ievešanu, ieviešanos un izplatīšanos valsts teritorijā, kā arī panākt, lai veicamie augu aizsardzības pasākumi un lietotie augu aizsardzības līdzekļi nelabvēlīgi neietekmētu cilvēku veselību, dzīvniekus un vidi un novērstu pesticīdu atlieku uzkrāšanos saražotajā produkcijā, augsnē un ūdenī virs pieļaujamajām normām.

Akceptēti noteikumi "Par Ministru kabineta 1994.gada 1.februāra lēmuma nr.7 "Par Valsts statistikas komitejas nolikuma apstiprināšanu" atzīšanu par spēku zaudējušu".

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1996.gada 30.aprīļa rīkojumā nr.146 "Par nacionālajām programmām ekonomiskās politikas realizācijai". Grozījumi paredz par nacionālās programmas "Kultūra" vadītāju iecelt kultūras ministri Ramonu Umbliju.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā Latvijā ievedama mantotā manta, personiskās lietošanas priekšmeti un sadzīves priekšmeti". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā mantotā manta, personiskās lietošanas un sadzīves priekšmeti tiek atbrīvoti no muitas nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa, kārtību, kādā iesniedzami galvojumi par sadzīves priekšmetiem, kā arī kārtību, kādā var rīkoties ar sadzīves priekšmetiem pēc to atbrīvošanas no muitas nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa.

Sakarā ar Ministru kabineta 1998.gada 29.jūlija rīkojumu nr.385 "Par Ministru kabineta 1996.gada 27.decembra rīkojuma nr.537 "Par Akcizēto preču padomi" atzīšanu par spēku zaudējušu" akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 17.decembra noteikumos nr.455 "Alkoholisko dzērienu marķēšanas noteikumi", Ministru kabineta 1998.gada 19.maija noteikumos nr.185 "Dārgmetālu, dārgakmeņu un to izstrādājumu aprites noteikumi", Ministru kabineta 1996.gada 24.decembra noteikumos nr.475 "Noteikumi par darba samaksas sistēmu Akcizēto preču pārvaldes darbiniekiem" un Ministru kabineta 1997.gada 23.decembra noteikumos nr.432 "Degvielas aprites noteikumi".

Akceptēti "Noteikumi par valsts pārvaldes kompetences deleģēšanu pilnvarotajām institūcijām". Tie nosaka kārtību, kādā pilnvarotajām institūcijām tiek deleģēta valsts pārvaldes kompetence, lai racionālāk un efektīvāk izmantotu valsts budžeta līdzekļus un veicinātu sabiedrības iesaistīšanos valsts pārvaldē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!