• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - Ņujorkā, Apvienoto Nāciju Organizācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.1998., Nr. 276/277 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32814

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zvārdes likteņstāsts - dokumentos, fotogrāfijās

Vēl šajā numurā

23.09.1998., Nr. 276/277

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— Ņujorkā, Apvienoto Nāciju Organizācijā

Pirmdien, 21. septembrī, Ņujorkā darbu sāka ANO 53. Ģenerālās asamblejas sesija. Tās darbā piedalījās arī Valsts prezidents Guntis Ulmanis.

Sesijas ietvaros G. Ulmanis tikās ar Ģenerālās asamblejas prezidentu un Urugvajas ārlietu ministru Didjē Operti. Tikšanās laikā apspriesti ar ANO un tās Ģenerālo asambleju saistītie jautājumi, kā arī pasaules finansu krīzes ietekme uz dažādu pasaules reģionu un valstu ekonomisko situāciju.

Ģenerālās asamblejas sesijas turpinājumā Valsts prezidents uzstājās ar runu, pievēršot ANO dalībvalstu vadītāju uzmanību cilvēktiesību aizsardzības jautājumiem pasaulē. Valsts prezidents runāja arī par integrētas sabiedrības veidošanu Latvijā, pateicās ANO par iesaistīšanos sociāli integrētas pilsoniskas sabiedrības veidošanā un aicināja izvērtēt padomju totalitārismu.

Valsts prezidents tikās ar ANO ģenerālsekretāru Kofi Ananu. ANO ģenerālsekretārs interesējās par integrētas sabiedrības veidošanas gaitu Latvijā, kurai tiek sniegta ANO Attīstības programmas tehniskā palīdzība. Sarunā pārrunāti arī ANO miera uzturēšanas jautājumi. Latvija šajā procesā savu ieguldījumu sniedz, Baltijas Miera bataljona vienībās piedaloties miera uzturēšanā Bosnijā. K.Anans apsveica Latviju ar Krievijas agrīnās brīdināšanas stacijas darbības izbeigšanu Skrundā. Valsts prezidents aicināja K.Ananu veicināt padomju totalitārisma seku izvērtēšanu ANO ietvaros.

G.Ulmanis uzaicināja ANO ģenerālsekretāru apmeklēt Latviju.

Ģenerālās asamblejas ietvaros Valsts prezidents piedalījās ANO ģenerālsekretāra rīkotajās pusdienās ANO dalībvalstu vadītājiem. Tajās G.Ulmanis tikās ar ASV prezidentu Bilu Klintonu, Eiropas Savienības Komisijas komisāru Hansu van den Bruku, Dānijas, Somijas, Krievijas ārlietu ministriem un citām augstām amatpersonām.

Valsts prezidenta preses dienests

a

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!