• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas atbalstu akadēmiskajai izglītībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.1998., Nr. 278 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32851

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents:

Vēl šajā numurā

24.09.1998., Nr. 278

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas atbalstu akadēmiskajai izglītībai

Vācijas akadēmiskās izglītības apmaiņas dienests (DAAD) ir augstskolu kopīgi veidota organizācija. Tās uzdevums ir veicināt augstskolu sakarus ar ārvalstīm, īpaši akcentējot studentu un zinātnieku apmaiņu. Tās programmas ir pieejamas visām valstīm un visām specialitātēm, un tās vienādā mērā var izmantot gan ārzemnieki, gan vācieši.

Latvija ir viena no DAAD jaunajām partnerēm Eiropā. 1997./1998.gadā kopumā Vācijas un Latvijas apmaiņas programmu ietvaros DAAD un tās Latvijas partneri atbalstīja 165 dalībniekus no Latvijas un 55 dalībniekus no Vācijas.

Arī šogad studentiem, zinātnisko grādu ieguvējiem un zinātniekiem tiek dota iespēja pieteikties DAAD stipendijai 1999./2000. mācību gadā. Studiju iesācējiem stipendijas netiek piešķirtas, netiek atbalstītas arī pilna apjoma studijas.

Tiek piedāvātas šādas stipendijas:

1.

Gada stipendijas (10 mēneši)

Pieteikties var kvalificēti visu zinātnisko virzienu augstskolu absolventi, kas strādā kādā Latvijas augstskolā vai zinātniskās pētniecības institūtā un vēlas Vācijā iegūt papildu kvalifikāciju, veikt zinātnisku pētījumu vai aizstāvēt disertāciju. Vecuma ierobežojums — ne vairāk kā 32 gadi studiju uzsākšanas brīdī. Pieteikšanās termiņš — līdz 1998.gada 3.novembrim.

2.

Īslaicīgas pētniecības darba stipendijas (1—6 mēneši)

Pieteikties var visu specialitāšu kvalificēti doktoranti un jauni kvalificēti zinātnieki, kuri vēlas veikt zinātnisko darbu kādā Vācijas augstskolā vai zinātniskās pētniecības institūtā. Vecuma ierobežojums — ne vairāk kā 32 gadi studiju uzsākšanas brīdī. Pieteikšanās termiņš — līdz 1998.gada 4.novembrim.

3.

Semestra stipendijas (5 mēneši 1999./2000.gada ziemas semestrī)

Pieteikties var ģermāņu valodu studenti, kas pretendēšanas brīdī studē vismaz 2.kursā kādā Latvijas augstskolā un vēlas vienu semestri studēt kādā no Vācijas universitātēm. Vecuma ierobežojums — ne vairāk kā 32 gadi studiju uzsākšanas brīdī. Pieteikšanās termiņš — līdz 1998.gada 4.novembrim.

4.

Augstskolu vasaras kursu stipendijas (1 mēnesis)

Pretendēt var Latvijas augstskolu studenti un absolventi, kas vēlas piedalīties vasaras kursos kādā no Vācijas augstskolām vācu valodas un literatūras, kā arī Vācijas valsts mācības nozarēs. Priekšroka tiek dota humanitāro un sociālo zinātņu nozaru studentiem un absolventiem. Vecuma ierobežojums — ne vairāk kā 32 gadi studiju uzsākšanas brīdī. Pieteikšanās termiņš — līdz 1998.gada 5.novembrim.

5.

Īslaicīgas stipendijas (3 mēneši laikā no 1999.gada jūnija līdz decembrim)

Pretendēt var ļoti labi kvalificēti ģermāņu valodu vācu valodas studenti, kuri vēlas kādā no Vācijas augstskolām izstrādāt diplomdarbu. Vecuma ierobežojums — ne vairāk kā 32 gadi studiju uzsākšanas brīdī. Pieteikšanās termiņš — līdz 1998.gada 4.novembrim.

6.

Uzturēšanās studiju mērķiem (1—3 mēneši laikā no 1999.gada aprīļa līdz 2000.gada janvārim)

Pieteikties var visu zinātņu nozaru doktori, kas strādā Latvijas augstskolās vai zinātniskās pētniecības institūtos un vēlas studēt vai veikt pētniecības darbu kādā no Vācijas universitātēm vai zinātniskās pētniecības institūtiem. Pieteikšanās termiņš — līdz 1998.gada 6.novembrim.

Priekšnosacījums stipendijas saņemšanai visiem stipendiju veidiem ir labas vācu valodas zināšanas. Pieteikšanās anketas un sīkāka informācija — Latvijas Zinātnes padomē (Māra Sniķere), Kaļķu ielā 1, Rīgā, tālr. 77089313, fakss 782094; Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecībā (Stefans Kruške), Raiņa bulv. 13, Rīgā, tālr. 7229096, fakss 7820223.

Pieteikumi un nepieciešamie dokumenti jāiesniedz Zinātnes padomē. Pretendentu atlase notiks 1998.gada decembra sākumā Rīgā.

Vācijas vēstniecības informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!