• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas administratīvi teritoriālo reformu (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.1998., Nr. 279 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32878

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ražotāju cenām rūpniecībā

Vēl šajā numurā

25.09.1998., Nr. 279

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas administratīvi teritoriālo reformu

Turpinājums

no 1.lpp.

Šajā ziņā mēs neredzam vajadzību akli kopēt vienas vai otras valsts pieredzi. Mums ir vajadzīgs tieši savs Latvijas variants, rēķinoties ar vēsturisko pieredzi, ar mūsdienu realitātēm. Galu galā pirmskara Latvijas situācija ar deviņpadsmit apriņķiem arī neradās vienā dienā.

Daudzviet virsroku gūst bailes par vietējās infrastruktūras zaudēšanu. Tad jāvaicā — vai tad mēs būsim tie, kuri likvidēs pašreizējās skolas, medicīnas iestādes vai pasta nodaļas? Tā var vaicāt tikai tie, kuriem tas patiesi vienaldzīgs.

Jo mums vajadzīga stipra un spēcīga Latvija. Arī tajā ziņā, ka Eiropa skatās uz mums. Ne tikai uz dažiem desmitiem tūkstošu kvadrātkilometru un iedzīvotāju kopumu, kas ir tikai pāris miljonu liels. Mūsu bagātība ir mūsu cilvēki. Mēs savulaik Kuldīgā gandrīz reizē sākām strādāt ar Edgaru Zalānu, tikko augstskolu pabeigušu jaunu cilvēku. Viņš kļuva par mūsu rajona galveno arhitektu, savas zināšanas papildināja Austrālijā un tagad jau ir mūsu ministrijas departamenta direktors, nākamās Saeimas deputāta kandidāts.

Vai Kuldīgas rajons ir kāds izņēmums? Jā, mums ir Skrundas lokatora "sāpju" nauda, mums ir cieši kontakti ar Dāniju, mums ir mērķprogrammas, kas šķiet simpātiskas daudziem investoriem citās valstīs. Bet mēs nekad nebūsim Liepāja vai Ventspils, tāpat kā vairums Latvijas rajonu pašreizējā saimnieciskajā situācijā, kas lūko rast savu pieeju tikai tiem raksturīgo problēmu risināšanā.

Tieši savu, tāpat kā mēs līdz šim esam lūkojuši darīt 6.Saeimas apritē. Mūsu komisija varbūt nav bijusi ne plašākā, ne viskuplāk pārstāvētā. Tomēr līdzšinējās Saeimas laikā esam izstrādājuši ap 70 likumprojektu, mūsu komisijas akceptam vai caurlūkošanai nodoti aptuveni divi simti dažādu projektu. Kā mēs mēdzam teikt, apmēram puse "izgājusi cauri". Varbūt tā nav pati sliktākā bilance.

Šajā Saeimā esmu apjautis, kas un kā jādara Latvijas parlamentā. Varbūt tādēļ izšķīros kandidēt arī 7.Saeimas vēlēšanās. Tāpat kā līdz šim, kaut gan tagad apvienības nosaukums ir "Dievs, daba, darbs". Kopš laika gala esmu bijis "zaļais". Manuprāt, šī ideja būs spēkā vēl ilgi. Tāpat kā mēs. Mūsu skaistajā Latvijā.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!