• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir iznākusi 27.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.1998., Nr. 279 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32879

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gatavību sarunām ar Eiropas Savienību

Vēl šajā numurā

25.09.1998., Nr. 279

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — ir iznākusi 27.burtnīca

Godātie lasītāji, atkal pie Jums devusies kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca. Šoreiz — ar divdesmit astoņiem Ministru kabineta dokumentiem, kas datēti no 4. līdz 18.augustam. Trīs no tiem ir izdoti Satversmes 81.panta kārtībā, t.i., noteikumi ar likuma spēku, ko Ministru kabinetam ir tiesības izdot Saeimas sesiju starplaikā, ja to prasa neatliekama vajadzība. Šoreiz tādi ir grozījumi likumā "Par kultūras pieminekļu aizsardzību", "Kārtība, kādā dzēšami administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām par atņemto mantu piešķirtie īpašuma kompensācijas sertifikāti" un noteikumi "Par autortiesībām un blakusstiesībām".

Ministru kabinets izdarījis grozījumus agrāk pieņemtos noteikumos: par Latvijas valsts karoga lietošanu uz kuģiem, par darbā nodarītā kaitējuma atlīdzināšanu, par narkotisko un psihotropo vielu tranzītu, par alkoholisko dzērienu marķēšanu, par degvielas apriti, par beznodokļu tirdzniecības veikaliem, par galvojuma iesniegšanu un pieņemšanu muitas iestādēs, par revīziju pēc procesa virzītāja pieprasījuma, Makšķerēšanas noteikumos un Koku izsniegšanas noteikumos. Noteikumi par kokmateriālu transporta pavadzīmēm stājas spēkā ar šā gada 1.oktobri. Izdoti noteikumi par Limbažu rajona Salacas pagasta apvienošanos ar Salacgrīvas pilsētu. Saskaņā ar likumu "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu" izdoti noteikumi par nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumu neizpildes kompensēšanu. Noteikumiem par akcīzes preču noliktavu naftas produktiem pielikumā dots noliktavas turēšanas atļaujas veidlapas paraugs. Noteikumi par tirgus intervenci labības tirgū nosaka kārtību, kādā valsts uzkrājumiem tiks iepirkta labība no Latvijas labības audzētājiem laikposmā no šā gada oktobra līdz nākamā gada 30.aprīlim. Pielikumā reglamentēti iepērkamo graudu minimālie kvalitātes rādītāji rudziem un kviešiem. Saskaņā ar Militārpersonu izdienas pensiju likumu izdoti noteikumi par speciālo piemaksu valsts pensijai Latvijas armijā dienējušām personām. Tie attiecas uz virsniekiem, sanitārvirsniekiem, kara ierēdņiem, virsdienesta instruktoriem un vecākajiem ārrindu amatos, kuri no 1918.gada 18.novembra līdz 1940.gada 21.jūlijam dienējuši Latvijas armijā un kuru dienestu pārtraukusi mūsu valsts iekļaušana PSRS sastāvā. Noteikumiem par obligātajam militārajam dienestam pakļauto personu reģistrācijas kārtību pielikumā ir iesaucamās personas veselības aptaujas anketas paraugs. Tajā uzrādāmas vispārīgas ziņas (vāds, uzvārds, nodarbošanās u.c.), ziņas par ģimeni (piemēram, attiecības ģimenē, vecāku iespējamais alkoholisms vai psihiskas slimības), ziņas par veselības stāvokli (pārciestās operācijas, traumas, slimības, potes u.tml.). Šī informācija paredzēta tikai dienesta lietošanai, un to nedrīkst izsniegt nepiederošām personām. Peldvietu iekārtošanas un higiēnas noteikumi attiecas uz Baltijas jūras un Rīgas jūras līča peldvietām, kas uzskaitītas pirmajā pielikumā, kā arī uz tām ūdenstilpēm un ūdenstecēm, kas Ministru kabineta 1997.gada 22.aprīļa "Noteikumos par ūdens lietošanas atļaujām" minētas kā peldvietu ūdeņi. Otrajā pielikumā doti pieļaujamie peldvietu ūdens mikrobioloģiskie un fizikāli ķīmiskie kvalitātes rādītāji un reglamentēts paraugu ņemšanas biežums. Saskaņā ar likumu "Par atbilstības novērtēšanu" izdota instrukcija par novērtēšanas moduļiem reglamentētajā sfērā. Piemēram, mašīniekārtās, gāzes un medicīnas iekārtās, sprāgstvielām, kas paredzētas civilai lietošanai, atpūtas kuģiem, rotaļlietām u.c. Instrukcijai ir divi pielikumi — novērtēšanas moduļa shēma un marķējuma zīmes rasējums. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!