• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.1998., Nr. 279 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32903

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija

Vēl šajā numurā

25.09.1998., Nr. 279

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Papildu serviss bankas klientiem

Akciju komercbanka "Baltijas Tranzītu banka" saņēmusi atļauju sniegt apdrošināšanas pakalpojumus visos muitas punktos, kuros darbojas bankas norēķinu grupas (izņemot Valku). Baltijas Tranzītu banka uz robežas pašreiz darbojas Silenes un Medumu, kā arī Subates, Pāternieku, Terehovas un Grebņevas muitas punktos.

Šis pakalpojums tiek piedāvāts sadarbībā ar apdrošināšanas akciju sabiedrību "Latgarants".

Kā uzsver Baltijas Tranzītu bankas prezidente Gaļina Alijeva, viens no bankas darbības galvenajiem stratēģiskajiem virzieniem ir preču un pakalpojumu eksporta, importa un tranzīta plūsmu apkalpošana. Taču preču tranzīts, eksports un imports nav iedomājami bez apdrošināšanas pakalpojumiem. Tādējādi paplašinot bankas pakalpojumu klāstu, tiks sniegts papildu serviss bankas klientiem.

BTB informācija

Par iekļaušanos Eiropas integrācijas procesā

23. un 24. septembrī Rīgā, Konventa sētā, notika TAIEX (Eiropas Komisijas Tehniskās palīdzības informācijas apmaiņas birojs) organizēts seminārs profesionālajām un komercasociācijām.

Seminārā gan lekciju, gan situāciju analīžu veidā tika aplūkota Eiropas likumdošanas ietekme uz privāto sektoru tādās jomās kā vides aizsardzība, rūpniecības produkti, finansu pakalpojumi, sociālā politika un profesiju ierobežojumi.

Šā pasākuma mērķis — informēt tā dalībniekus, kā profesionālās un komerciālās organizācijas iekļaujas Eiropas integrācijas procesā un kā tās papildina šo procesu. Seminārs ir daļa no jaunās TAIEX programmas kandidātvalstu profesionālajām un komerciālajām apvienībām, kuras mērķis ir nodrošināt ekonomiskā sektora organizāciju pārstāvjus ar informāciju par Eiropas Savienības likumdošanu.

Seminārā piedalījās pārstāvji no Eiropas integrācijas biroja, Saeimas, nozaru ministrijām vai tām pakļautām iestādēm, profesionālajām asociācijām un komercasociācijām (piemēram, Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Komercbanku asociācija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Patērētāju interešu aizstāvības klubs), arodbiedrībām. Lekcijas seminārā lasīja arī Eiropas Komisijas eksperti. Seminārā piedalījās arī TAIEX direktore Bridžeta Čarnota (Bridget Czarnota).

TAIEX līdz šim Latvijā un citās kandidātvalstīs sniedzis atbalstu tikai valsts administrācijai. Līdz ar TAIEX darbības paplašināšanu, orientējoties arī uz sociālajiem partneriem, šis ir pirmais seminārs, kas domāts ne tikai valsts pārvaldes darbiniekiem, bet arī profesionālo un komercasociāciju pārstāvjiem.

EIB informācija

Par konferenci "Enerģētika Eiropā: jauni partneri, jauni izaicinājumi"

24. un 25. septembrī ekonomikas ministrs Laimonis Strujevičs piedalās starptautiskā konferencē "Enerģētika Eiropā: jauni partneri, jauni izaicinājumi" ("Energy in Europe: New Partners, New Challenges", Brussels on September 24 – 25, 1998), kur nolasīs ziņojumu "Latvijas enerģētikas politika un stratēģija". (Skat. šā "Latvijas Vēstneša" laidiena 1.lpp.)

Konferencē apspriedīs būtiskus enerģētikas jautājumus, kas saistīti ar piegādi, drošību, enerģijas efektivitāti, konkurētspēju. Konferencē piedalās arī Eiropas Komisijas loceklis Krists Paputsis, Krievijas Federācijas "Gazprom" Direktoru padomes priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Remezovs, Ukrainas enerģētikas ministra vietnieks Sergejs Kuzmenko, kompānijas "Ruhrgas" priekšsēdētāja vietnieks Burkhards Bergmanis un Austrijas ekonomikas ministrs Hanness Farnleitners.

EM informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!