• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Caur jauniem muitas vārtiem uz Lietuvu, uz Eiropu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.1998., Nr. 286 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32924

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas pilsoņi ir izlēmuši, kas viņus pārstāves 7.Saeimā

Vēl šajā numurā

06.10.1998., Nr. 286

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Caur jauniem muitas vārtiem uz Lietuvu, uz Eiropu

Piektdien, 2.oktobrī, svinīgi tika atklāts Meitenes muitas kontrolpunkts un tā jaunās telpas. Muitas kontrole šajā punktā uzsākta jau 1990.gada oktobrī. 1992.gada rudenī sākta būvniecība šajā postenī, ko līdzekļu trūkuma dēļ pārtrauca 1995.gadā.

Lēmums par būvdarbu atsākšanu tika pieņemts 1997.gadā un jau 1998.gada 1.oktobrī pabeigta pirmās kārtas būvniecība. Kopumā posteņa celtniecībā ieguldīti 1,16 miljoni latu. Visi līdzekļi ir ņemti no Latvijas valsts budžeta, projekts tapis bez ārvalstu investoru palīdzības.

Arī Valsts ieņēmumu dienesta priekšnieks Andrejs Sončiks kontrolpunkta atklāšanas runā atzīmēja, ka šim muitas punktam būs jāsargā Latvijas uzņēmēji un nodokļu maksātāji, jo, tieši pateicoties viņu naudai, ir tapuši jaunie vārti uz Lietuvu.

Svinīgajā atklāšanā zemkopības ministrs Andris Rāviņš atzina, ka robežkontroles punktu savešana kārtībā un jauno tehnoloģiju ieviešana ļauj robežai pildīt vienu no tās galvenajiem uzdevumiem — sniegt drošību. A.Rāviņš uzsvēra, ka tieši robeža spēj parādīt un kontrolēt, kā funkcionē pati valsts. Robeža ir valsts spogulis, kas pirmais vēstī par mūsu valsti tās viesiem.

Tagad, iebraucot Latvijas Republikā, darbojas trīs joslas, bet, izbraucot no Latvijas, — viena josla. Katru dienu caur Meitenes muitas kontrolpunktu Latvijā iebrauc vidēji 250 dažāda veida transporta līdzekļi, bet no Latvijas izbrauc 180. Katru dienu tiek ievests ap 60 vieglo automašīnu. 1998.gada astoņos mēnešos noformēto deklarāciju skaits tranzītā uz Latviju — 6893, tranzītā no Latvijas — 1221. Šajā pašā laikā nodokļos iekasēti 7,3 miljoni latu, bet muitas nodoklī — 748,22 tūkstoši latu.

Laura Dūša,

"LV" informācijas redaktore

Atklājot Latvijas–Lietuvas muitas punktu "Meitene"

(apakšējā attēlā) : Valsts ieņēmumu dienesta priekšnieks Andrejs Sončiks, Valsts ieņēmumu valsts ministre Aija Poča un zemkopības ministrs Andris Rāviņš (augšējā attēlā)

Jaunajā muitas punktā Latvijas

(augšējā attēlā) un Lietuvas (apakšējā attēlā) robežsargi Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!