• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs - sarunā ar Kanādas parlamentariešiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.1998., Nr. 293 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32962

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents

Vēl šajā numurā

14.10.1998., Nr. 293

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

— sarunā ar Kanādas parlamentariešiem

S.JPG (23271 BYTES) Vakar, 13. oktobrī, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Kanādas parlamenta delgāciju parlamenta apakšpalātas spīkera Žilbēra Parāna vadībā.

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

KA.JPG (31117 BYTES) Saeimas priekšsēdētājs atzina, ka Kanādas parlamenta delegācijas ierašanās Rīgā ir liels politiskais atbalsts Latvijai. Viņš informēja augstos viesus par 7.Saeimas vēlēšanu un tautas nobalsošanas rezultātiem, atzīstot, ka 7.Saeimā iekļuvušās sešas partijas ir eiropeiskas un ka tādējādi Latvijas stratēģiskie mērķi — iestāšanās ES un NATO — nemainīsies. Savukārt fakts, ka tautas nobalsošanā Latvijas pilsoņu vairākums pauda atbalstu 22.jūnijā Saeimas pieņemtajiem Pilsonības likuma grozījumiem, pēc A.Čepāņa domām, nozīmē EDSO rekomendāciju izpildi un līdz ar to reālas iespējas uzlabot Latvijas attiecības ar Krieviju.

Kanādas parlamenta apakšpalātas spīkers apliecināja, ka ir gandarīts par iespēju viesoties Saeimas namā, jo viņu un viņa kolēģus ārkārtīgi interesē, kā Latvijā pēc neatkarības atjaunošanas notiek jaunas valsts celtniecība. Ž.Parāns atgādināja, ka Kanāda nekad nav atzinusi Latvijas nelikumīgo pievienošanu PSRS un ir atbalstījusi Krievijas karaspēka izvešanas nepieciešamību no Baltijas valstīm. Kanāda bija pirmā no G–7 valstīm, kas 1991.gadā atjaunoja diplomātiskās attiecības ar Latviju. Ž.Parāns apliecināja Kanādas atbalstu Latvijas iestājai ES un NATO, tādējādi Latvija, viņaprāt, varēs ieņemt sev pienākošos vietu pasaules sabiedrībā. Kanādas parlamenta apakšpalātas spīkers pauda sapratni par to, ka Latvija ir varējusi veidoties par demokrātisku valsti tikai neilgu laiku. "Taču mēs neesam ieradušies, lai mācītu, bet gan lai uzmundrinātu," sacīja Ž.Parāns.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!