• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 29. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.1998., Nr. 293 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32963

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un NATO

Vēl šajā numurā

14.10.1998., Nr. 293

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 29. burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums devusies ar astoņiem likumiem, kas Saeimā pieņemti 27. augustā un 3. septembrī, un piecpadsmit Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 25. augusta līdz 8. septembrim. Saeima pieņēmusi jaunu Iedzīvotāju reģistra likumu, kura mērķis ir noteikt, kā Latvijas teritorijā darbojas vienota iedzīvotāju uzskaites sistēma. Tajā iekļaujamas ziņas par Latvijas pilsoņiem, nepilsoņiem un uzturēšanās atļaujas saņēmušajiem ārvalstniekiem, bezvalstniekiem un bēgļiem. Šīs ziņas reģistrā tiek saglabātas arī pēc personas nāves, bezvēsts prombūtnes laikā. Pēc emigrēšanas vai izraidīšanas no valsts. Pieņemts arī jauns Enerģētikas likums, un līdz ar to zaudējis spēku agrāk pieņemtais likums "Par uzņēmējdarbības regulēšanu enerģētikā". Jaunā likuma mērķis ir nodrošināt efektīvu enerģijas lietošanu un nepārtrauktu kvalitatīvu apgādi ar enerģiju, veicināt tranzītu un tarifu noteikšanas pārskatāmību, kā arī vidi saudzējošu tehnoloģiju izmantošanu. Energoapgādes regulēšanas padome veic energoapgādes uzņēmumu licencēšanu, izstrādā tarifu aprēķināšanas metodiku, sekmē konkurenci energoapgādē u.tml. Apstiprinātie tarifi pirms to stāšanās spēkā publicējami "Latvijas Vēstnesī". Saeima izdarījusi grozījumus vairākos agrāk pieņemtos likumos: "Par nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusu", "Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības", "Par nodarbinātību", "Par privātajiem pensiju fondiem", "Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu" un Latvijas Civilprocesa kodeksā — attiecībā uz vēlēšanu tiesību ierobežojumiem.

Ministru kabinets izdevis noteikumus "Pieteikumu iesniegšanas un izskatīšanas, lēmumu pieņemšanas, darba garantiju un sociālo garantiju atjaunošanas un zaudējumu izmaksas kārtība". Tiem ir divi pielikumi — veidlapu paraugi. Pirmajā ir pieteikums zaudējumu atlīdzības saņemšanai par nepamatotu cietumsodu, atstādināšanu no amata u.c., kā rezultātā konfiscēts īpašums, zaudēta darba alga, piedzīti tiesas izdevumi u.tml. Otrajā ir lēmums par atlīdzības piešķiršanu. Saskaņā ar Būvniecības likumu izdoti "Noteikumi par būvprakses sertifikātiem". Ar Ministru kabineta rīkojumu pilnvarotas sešas institūcijas būvspeciālistu profesionālās atbilstības novērtēšanai. Piemēram, tādas kā Būvinženieru savienība, Arhitektu savienība, Melioratoru biedrība. Saskaņā ar likumu "Par veterinārmedicīnu" izdoti noteikumi dzīvnieku kaušanai lieljaudas kautuvēs. Noteikumiem par balto cukuru ir divi pielikumi, kas reglamentē kvalitātes prasības, pieļaujamo toksisko elementu daudzumu un cukura mikrobioloģisko sastāvu. Saskaņā ar likumu "Par mērījumu vienotību" 31. augustā izdoti septiņi noteikumi: Valsts metroloģiskās inspekcijas nolikums, Nacionālās metroloģijas padomes nolikums, Nacionālo mērvienību etalonu saraksts, Valsts metroloģiskajai kontrolei pakļauto mērīšanas līdzekļu saraksts, Valsts metroloģiskajai kontrolei pakļauto fasēto preču saraksts, noteikumi par mērīšanas līdzekļu verificēšanas sertifikātiem un noteikumi par fizikālo lielumu mērvienībām, to latviskajiem nosaukumiem un rakstību.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!