• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 13.oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.1998., Nr. 293 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32968

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 13.oktobra sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 13. oktobra sēdes

Vēl šajā numurā

14.10.1998., Nr. 293

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 13.oktobra sēdē

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Maltas Republikas valdības nolīgumu par sadarbību tūrisma jomā".

Ministru kabinets akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 30.septembra noteikumos Nr.339 "Valsts būvinspekcijas nolikums". Grozījumi nolikumā izdarīti, lai izveidotu hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošuma uzraudzības institūciju.

Akceptēts grozījuma projekts Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā. Grozījumi paredz noteikt naudas sodu par hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošuma normu neievērošanu no divsimt līdz divsimt piecdesmit latiem.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 12.maija rīkojumā Nr.220 "Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības vienošanos par pārrobežu sadarbības pamatprincipiem". Vienošanās noteikumu darbība tiek attiecināta uz šādām administratīvi teritoriālajām vienībām: Balvu rajons, tā pilsētas un pagasti; Daugavpils pilsēta; Daugavpils rajons, tā pilsētas un pagasti; Jēkabpils rajons, tā pilsētas un pagasti; Krāslavas rajons, tā pilsētas un pagasti; Ludzas rajons, tā pilsētas un pagasti; Preiļu rajons, tā pilsētas un pagasti; Rēzeknes pilsēta, Rēzeknes rajons, tā pilsētas un pagasti.

Akceptēti noteikumi "Latvijas integrācijas Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (NATO) padomes nolikums". Latvijas integrācijas Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (NATO) padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir politiski vadīt Latvijas integrāciju Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (NATO) saskaņā ar Latvijas plānu integrācijai NATO. Noteiktas padomes funkcijas un tiesības, padomes sastāvs un darba organizācija. Noteikts, ka padomi vada Ministru prezidents, padomes sastāvā ir aizsardzības ministrs un ārlietu ministrs.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 2.jūlija rīkojumā Nr.335 "Par Militārā dienesta iesaukšanas kontroles komisiju". Vārdi "V.Stravinskis — Kara prokuratūras virsprokurors" aizstāti ar vārdiem: "D.Mālmanis — Kara prokuratūras virsprokurors". Vārdi "I.Svikša, Tieslietu ministrijas Publisko tiesību departamenta Kriminālo un procesuālo tiesību nodaļas vadītāja" aizstāti ar vārdiem "I.Svikša, Tieslietu ministrijas Likumdošanas departamenta Publisko tiesību nodaļas vadītāja".

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 15.jūlija noteikumos Nr.246 "Militārā dienesta iesaukšanas kontroles komisijas nolikums". Grozījums nosaka, ka turpmāk komisija tiks sasaukta reizi ceturksnī.

Akceptēts grozījumu projekts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kuri paredz atbildību par prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārkāpšanu — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem.

Valdība akceptēja likumprojektu "Par Latvijas Republikas valdības un Slovēnijas Republikas valdības nolīgumu par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu".

Akceptēts rīkojums "Par institūcijas pilnvarošanu tvaika un ūdenssildāmo katlu sertifikācijai". Tvaika un ūdenssildāmo katlu sertifikāciju pilnvarota veikt akciju sabiedrība "Izstrādājumu bīstamības novērtēšanas aģentūras" institūcija "IBNA sertifikācija".

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā Kriminālsodu izpildes likuma projektu. Kriminālsodu izpildes mērķis ir: nodrošināt tiesas sprieduma izpildi; audzināt notiesātos; panākt, lai notiesātais un citas personas pildītu likumus un atturētos no noziedzīgu nodarījumu izdarīšanas; mazināt kaitīgās sekas, kas radušās sakarā ar noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu. Paredzams, ka ar šī likuma spēkā stāšanos zaudēs spēku Latvijas Sodu izpildes kodekss.

Akceptēts rīkojums "Par Ogres lauksaimniecības skolas likvidāciju". Tas paredz ar 1999.gada 1.janvāri likvidēt Zemkopības ministrijas pārziņā esošo valsts iestādi Ogres lauksaimniecības skolu. Atļauts Zemkopības ministrijai pēc Ogres lauksaimniecības skolas likvidācijas visu nekustamo un kustamo mantu kā valsts kapitāla daļu ieguldīt jaundibināmā uzņēmējsabiedrībā, kas nodrošinās profesionālo izglītošanu.

Akceptēts rīkojums "Par Virķēnu lauksaimniecības skolas likvidāciju". Ar 1999.gada 1.janvāri tiks likvidēta Zemkopības ministrijas pārziņā esošā valsts iestāde Virķēnu lauksaimniecības skola. Atļauts Zemkopības ministrijai pēc Virķēnu lauksaimniecības skolas likvidācijas visu nekustamo un kustamo mantu kā valsts kapitāla daļu ieguldīt jaundibināmā uzņēmējsabiedrībā, kas nodrošinās profesionālo izglītošanu.

Akceptēts rīkojums "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Lattelekom" valsts kapitāla daļas privatizāciju". Noteikts saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" Privatizācijas aģentūrai likumā noteiktajā kārtībā pārdot sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Lattelekom" valsts kapitāla daļu; izdarīt Ministru kabineta 1993.gada 21.decembra lēmumā nr.68 "Par starptautiskā konkursa rezultātiem valsts telekomunikāciju infrastruktūras modernizācijā" grozījumu; svītrot 5.punktā vārdus "un noteikt, ka Latvijas valstij piederošā kapitāla daļa nevar būt mazāka par 51 procentu".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 16.maija noteikumos Nr.132 "Kvalitātes nodrošināšanas nacionālās programmas koordinācijas padomes nolikums". Grozījumi precizēs padomes sastāvu un novērsīs noteikumu pretrunas ar citiem spēkā esošiem tiesību aktiem.

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta 1994.gada 18.janvāra rīkojuma Nr.36—r "Par Kvalitātes nodrošināšanas nacionālās programmas izstrādes koordinācijas grupu" atzīšanu par spēku zaudējušu".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par valsts kapitāla daļu privatizējamā valsts akciju sabiedrībā "Rīgas kinostudija"". Noteikts, ka valsts īpašumā tiek saglabāta valsts kapitāla daļa privatizējamajā valsts a/s "Rīgas kinostudija" 31,31% apmērā, kā arī Kultūras ministrija ir iecelta par privatizējamās valsts a/s "Rīgas kinostudija" valsts kapitāla daļas pārvaldītāju.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 12.augusta noteikumos Nr.301 "Finansu ministrijas nolikums". Grozījumi precizē Finansu ministrijas funkcijas un struktūru.

Akceptēts rīkojums "Par Valsts ieņēmumu dienesta Grebņovas robežkontroles punkta būvniecībai nepieciešamā zemesgabala reģistrāciju zemesgrāmatā". Valsts ieņēmumu dienestam uzdots reģistrēt zemesgrāmatā uz valsts vārda Finansu ministrijas personā valstij piekrītošo zemi Ludzas rajona Malnavas pagasta Grebņovas sādžā Grebņovas robežkontroles punkta būvniecībai 8,35 ha kopplatībā, no tiem 2,35 ha Satiksmes ministrijas valdījumā esošā autoceļa A 13 posmu.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Beniluksa valstu valdību (Beļģijas Karalistes, Luksemburgas Lielhercogistes, Nīderlandes Karalistes) līgumu par tādu personu atpakaļuzņemšanu, kuru ieceļošana un uzturēšanās ir nelikumīga un Latvijas Republikas valdības un Beniluksa valstu valdību (Beļģijas Karalistes, Luksemburgas Lielhercogistes, Nīderlandes Karalistes) līguma par tādu personu atpakaļuzņemšanu, kuru ieceļošana un uzturēšanās ir nelikumīga, piemērošanas protokolu".

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!