• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta vizīti Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.1998., Nr. 294 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32979

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Vēl šajā numurā

15.10.1998., Nr. 294

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta vizīti Briselē

Šodien, 15.oktobrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis dosies darba vizītē uz Briseli, kur viņam paredzētas tikšanās ar Eiropas Parlamenta prezidentu Žilu Robli Delgado, Vācijas pastāvīgo pārstāvi Eiropas Savienībā (ES), kā arī NATO ģenerālsekretāru Havjeru Solanu un NATO padomes locekļiem.

Sarunā ar Eiropas Parlamenta prezidentu Valsts prezidents raksturos ES paplašināšanu kā iekļaujošu procesu, kurš atbilst gan Latvijas, gan visas Eiropas valstu interesēm.

G.Ulmanis uzsvērs, ka Latvija pēdējā laikā ir veiksmīgi īstenojusi ekonomiskās reformas un paudīs pārliecību, ka Latvija ir gatava jau visdrīzākā laikā sākt sarunas par iestāšanos ES. Raksturojot nesen notikušās parlamenta vēlēšanas, Valsts prezidents uzsvēra, ka balsu vairākumu ir ieguvuši politiskie spēki, kas atbalsta eirointegrācijas politiku. G.Ulmanis runās par referendumu, kas apliecināja demokrātiskas izvēles iespēju tautai izteikties par grozījumiem Pilsonības likumā, Valsts prezidents izteiks pārliecību, ka Eiropas Komisija savā ziņojumā par Latviju ņems vērā Latvijas sasniegumus eirointegrācijas procesā.

Tiekoties ar NATO ģenerālsekretāru un NATO padomes locekļiem, G.Ulmanis raksturos Latvijas integrācijas politiku NATO un nesen izstrādāto Latvijas integrācijas plānu NATO. Valsts prezidents uzsvērs Latvijas politiķu gatavību pakāpeniski palielināt budžeta līdzekļus aizsardzības jomai, raksturojot sekmīgo Latvijas sadarbību ar NATO dalībvalstīm un pozitīvo pieredzi programmas "Partnerattiecības mieram" ietvaros.

Runājot par gaidāmo NATO samitu Vašingtonā nākamā gada aprīlī, G.Ulmanis uzsvērs, ka Baltijas valstu jautājums būs viens no galvenajiem.

Valsts prezidents izteiks vēlējumu, lai Vašingtonas samitā tiktu iezīmēta NATO tālākā attīstība. G.Ulmanis informēs par Latvijā notikušajām vēlēšanām un referendumu par grozījumiem Pilsonības likumā, kas skaidri norāda uz politikas stabilitāti un demokrātisko procesu attīstību valstī.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!