• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.1998., Nr. 294 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32982

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par brīvu un netkarīgu Latvijas Republiku

Vēl šajā numurā

15.10.1998., Nr. 294

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

Vakar, 14.oktobrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis turpināja sarunas ar 7.Saeimā ievēlēto partiju pārstāvjiem

par jaunās valdības veidošanu

S.JPG (24425 BYTES)

Latvijas Sociāldemokrātu apvienības pārstāvji: Pēteris Priede, Juris Bojārs, Orvils Heniņš, Valsts prezidents Guntis Ulmanis, Nellija Zvaigzne, Jānis Ādamsons, Leonards Barkāns un Egīls Baldzēns Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Tiekoties ar sociāldemokrātiem, Valsts prezidents atzīmēja, ka viņu ievēlēšana Saeimā jāskata kontekstā ar sociāldemokrātijas uzvaru Eiropā, un novēlēja veidot labu sadarbību ar sociāldemokrātiem Eiropā. Valsts prezidents interesējās, kā sociāldemokrāti ir iecerējuši īstenot savas programmas ekonomisko sadaļu, kāda ir nostāja lielo uzņēmumu privatizācijas jautājumā, kā viņi saskata brīvo ekonomisko zonu attīstību, kā arī aicināja izteikt savu viedokli par izglītības un valodas likumprojektiem. Sociāldemokrāti informēja par sarunu gaitu ar partijām un izteica savus apsvērumus, kam būtu jāveido valdība.

J.JPG (24406 BYTES)

Jaunās partijas pārstāvji: Raimonds Pauls, Ainārs Šlesers, Silvija Dreimane, Ingrīda Ūdre, Valsts prezidents Guntis Ulmanis, Tatjana Koķe, Andris Bērziņš un Sandris Točs

Jaunā partija informēja prezidentu par sarunu gaitu ar citām partijām un saviem apsvērumiem par iespējamajiem premjera kandidātiem. Pārrunātas partijas ekonomiskās programmas pamatnostādnes, kā arī jautājumi par izglītību un valsts valodu.

Sarunās ar abām partijām Valsts prezidents aicināja tās būt aktīvākām sarunās un vienoties par jauno valdības vadītāju. Valsts prezidents informēja, ka arī tad, ja partijas līdz 3.novembrim nebūs vienojušās par premjera kandidātu, sanākot 7.Saeimai, tiks nosaukts jaunā premjerministra vārds.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!