• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.1998., Nr. 294 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32988

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents:

Vēl šajā numurā

15.10.1998., Nr. 294

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— sarunā ar ES dalībvalstu vēstniekiem

par Eiropas Savienības paplašināšanu

Otrdien, 13.oktobrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis Jūrmalā tikās ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vēstniekiem un Eiropas Komisijas pastāvīgo pārstāvi Latvijā.

Pārrunāts ES paplašināšanās process, prezidents izklāstīja arī Latvijas viedokli par izdarīto ceļā uz sarunu uzsākšanu par iestāšanos ES. Latvijas stabilās ekonomiskās reformas, pastiprinātā uzmanība trešā pīlāra jautājumiem, administratīvās sistēmas nostiprināšana ir nozīmīgi argumenti Latvijas gatavībai sākt sarunas vistuvākajā laikā. Pārrunāti neseno vēlēšanu rezultāti un valdības veidošanās gaita, nesenā referenduma norise un sabiedrības integrācijas politika Latvijā.

— sarunā ar Kanādas parlamentāriešiem

par abu valstu tirdzniecības un ekonomikas

sakaru attīstību

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 14.oktobrī, tikās ar Kanādas parlamenta delegāciju, kuru vada apakšpalātas spīkers Žilbērs Parāns (attēlā).

Sarunas sākumā G.Ulmanis pateicās par Kanādas atbalstu latviešiem, kuri izceļoja uz šo valsti Otrā pasaules kara laikā, uzsverot, ka Kanāda nekad nav atzinusi Latvijas okupāciju. G.Ulmanis un Ž.Perāns apsprieda Latvijas iesaistīšanos starptautiskajās organizācijās. Valsts prezidents informēja par gaidāmo vizīti NATO, kurā runās par Latvijas perspektīvām sadarbībai ar NATO struktūrām.

Tikšanās laikā konkretizētas Latvijas un Kanādas turpmākās sadarbības iespējas ekonomikā un tirdzniecībā. G.Ulmanis izteica pārliecību, ka abu valstu ekonomiskajiem sakariem vajadzētu būt daudz aktīvākiem, minot plašās iespējas, ko Latvija varētu piedāvāt Kanādas uzņēmējiem ostu un tranzīta, kokapstrādes, infrastruktūras jomā. Valsts prezidents izklāstīja arī Latvijas brīvo ekonomisko zonu būtību, uzsverot to nozīmi Austrumu un Rietumu tirdzniecības sakaru veicināšanā. Ž.Perāns atgādināja par novembrī gaidāmo Kanādas uzņēmēju vizīti.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!