• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstneša" šā gada svētku veltes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1998., Nr. 339/340 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33022

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lāčplēša dienā, kas no pagātnes dod spēku nākotnei

Vēl šajā numurā

12.11.1998., Nr. 339/340

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstneša" šā gada svētku veltes

Mūsu valsts astoņdesmitās gadadienas priekšvakarā "Latvijas Vēstneša" apgāds sarūpējis reprezentablas svētku veltes, kas, domājams, ne reizi vien tiks pārlūkotas un noderēs arī turpmākajos gados.

Pirmā no tām — grāmatas "Triju Zvaigžņu gaismā" 2.sējums, kas turpina pērn aizsākto, visaptverošo stāstu par Latvijas politikas, aizsardzības, ekonomikas, izglītības un kultūras darbiniekiem, kuri pašaizliedzīgā darbā īpaši sekmējuši un stiprinājuši savas valsts attīstību. 1.sējums sniedza ziņas par Triju Zvaigžņu ordeņa izveidošanu un visiem 16 800 apbalvotajiem, bet 2.sējums jau vērtējams kā mūsdienu vēstures dokuments par cilvēkiem, kas pašaizliedzīgi darbojās Trešajā atmodā, sagatavoja ceļu neatkarības atgūšanai un sekmēja ekonomisko un garīgo atbrīvošanos. Šeit sastopamies ar saviem laikabiedriem, kas apbalvoti ar Latvijas valsts augstāko atzinības zīmi — Triju Zvaigžņu ordeni. Grāmatas lappusēs par sevi stāsta gan paši apbalvotie, gan viņu līdzgaitnieki, kolēģi, draugi. To papildina ordeņa kavalieru fotoportreti un citas fotogrāfijas.

Otra velte — jaunā grāmata, kas iepazīstina lasītāju ar mūsu valsts pirmo divdesmit gadu vadošajiem darbiniekiem, viņu mūža gaitu un nozīmīgāko devumu savai zemei, savai tautai. "Latvijas valsts un tās vīri" ir arhīvu materiālos un laikabiedru atmiņās balstīts prof. Dr. habil. hist. Riharda Treija vēstījums par Latvijas valstiskuma veidošanos un nostiprināšanos divdesmitajos un trīsdesmitajos gados, par šī laika valdībām un visiem to ministriem, kuriem augstāk par visu bija valsts un tauta. Šī grāmata lieti noderēs ne tikai vēsturniekiem, bet ikvienam, kas apzinās sevi savā zemē, savā tautā.

Vienlaikus "Latvijas Vēstneša" realizācijas daļā vēl pieejams pērngad izdotās grāmatas "Triju Zvaigžņu gaismā" 1.sējums, gan ierobežotā skaitā, un šīsvasaras Dziesmusvētku sakarā tapušais fotomākslinieka Jura Krieviņa albums "Mani Dziesmusvētki".

Visi minētie izdevumi nopērkami "Latvijas Vēstneša"

realizācijas daļā, Bruņinieku ielā 41, 2.stāvā.

Tālrunis 7 311 291, fakss 7 312 202.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!