• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz nākotni mums ir viens - kopīgs ceļš (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.1998., Nr. 345/346 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33049

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.11.1998., Nr. 345/346

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz nākotni mums ir viens — kopīgs ceļš

Lietuvas Republikas prezidents Valds Adamkus

vakar, 18. novembrī, — "Latvijas Vēstnesim"

Turpinājums no 1.lpp.

A.JPG (18739 BYTES)

— Prezidenta kungs, par ko jūs šodien, 18. novembrī, esot mūsu svētku dienā Latvijā, domājat?

— Vispirms ir patiesi jauki šajā laikā būt Rīgā un sveikt Latviju tai tik ļoti nozīmīgajā dienā — neatkarīgas valsts proklamēšanas svētkos. Zīmīgi, ka pirms 80 gadiem, kad pavērās izvēle, tauta izraudzījās tieši šo iespēju. To īstenojot, laika gaitā ir bijuši gan patiesa prieka brīži, gan arī zaudējuma sāpes. Bet viss paveiktais pierāda, ka tauta grib dzīvot un attīstīties, ka tauta vēlas radīt, ka tauta vēlas būt kopā ar visām citām Eiropas tautām. Un tāpēc ir patiess prieks, ka varam vienoti turpināt iesākto ceļu un kopā iet tālāk.

— Šodien šajā tikšanās reizē Lietuvas vēstniecībā es pārstāvu ne tikai laikrakstu "Latvijas Vēstnesis", bet arī Latvijā vecāko tautu tuvināšanās biedrību "Latviešu un lietuviešu vienība", kas nākamajā mēnesī atzīmēs savas atjaunošanas desmitgadi. Kāds ir jūsu ieskats par šādu uz tautu sapratni vērstu sadarbību?

— Labi, ja latvieši ar lietuviešiem var satikties ne tikai svētku reizē. Svarīgi, ka ir cilvēki, kas darbojas dažādās draudzības biedrībās, rada un sekmē savstarpēju kultūras vērtību apmaiņu. Šie centieni atklāj abu tautu kopīgo gribu — lai savstarpējie sakari vēl vairāk attīstītos, lai mūsu saiknes būtu vēl ciešākas. Tie veicina arī tautsaimnieku un profesionālo politiķu saprašanos. Manuprāt, lielākā uzvara ir tad, kad divu tautu pārstāvji var gluži dabiski sēsties pie viena galda, kad atrod kopīgu valodu cilvēks ar cilvēku. Tā ir visdrošākā saikne, tā ir visstiprākā saikne. Man šķiet, ka gan Lietuvā, gan Latvijā ir gana daudz cilvēku, kas tieši ar savu darbu tuvina abas brāļu tautas.

Andris Sproģis,

"LV" nozaru virsredaktors

ADDD.JPG (16503 BYTES)

Valds Adamkus Lietuvas vēstniecībā Rīgā sarunā ar Rīgas lietuviešu pamatskolas direktori Aldonu Treiju Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!