• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.1998., Nr. 345/346 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33055

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Skan Latvijas vārds pār pasauli tālu

Vēl šajā numurā

19.11.1998., Nr. 345/346

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs

— tiekoties ar Mēklenburgas –

Priekšpomerānijas zemes Landtāga prezidentu

Otrdien, 17.novembrī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Mēklenburgas – Priekšpomerānijas zemes Landtāga prezidentu Hinrihu Kisneru ( Hinrich Kuessner ). Šī ir pirmā H.Kisnera ārvalstu vizīte pēc Landtāga vēlēšanām šā gada 27.septembrī.

Saeimas priekšsēdētājs izteica prieku uzņemt viesi Saeimas namā tik zīmīgā laikā — Latvijas Republikas 80.gadadienas priekšvakarā, kā būtisku akcentējot arī faktu, ka viņa kā Saeimas priekšsēdētāja pirmais ārvalstu viesis pārstāv tieši Vāciju — valsti, ar kuru Latvijai ir ciešas vēsturiskas un politiskas saiknes.

H.Kisners pauda apņēmību aktivizēt turpmāko sadarbību ar Latviju, jo kā jauna federāla pavalsts, kas izveidojusies 1990.gadā pēc Vācijas apvienošanās uz triju VDR rajonu bāzes, Mēklenburgas – Priekšpomerānijas zeme ir ieinteresēta veidot kontaktus gan ar valstīm, kurās ir senas demokrātijas tradīcijas, gan ar valstīm, kuras, tāpat kā Mēklenburgas – Priekšpomerānijas zeme, atrodas pārmaiņu procesos.

Pārrunājot līdzšinējo sadarbību, J.Straume minēja veiksmīgo Latvijas ekonomikas ministra vizīti Mēklenburgas – Priekšpomerānijas zemē, savukārt šī gada vasarā Latviju apmeklēja Mēklenburgas – Priekšpomerānijas zemes ekonomikas ministrs. Kā uzsvēra H.Kisners, ir laiks izvērtēt, kādi ir šo braucienu rezultāti un kā iesākto turpināt.

Saeimas priekšsēdētājs pauda atbalstu veiksmīgi aizsāktajai latviešu un vācu vēsturnieku sadarbībai, savukārt, apspriežot parlamentāro sakaru attīstības perspektīvas, sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka šāda veida saiknes nav iedibināmas "no augšas", bet gan jāveido pašiem parlamentāriešiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!