• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.1998., Nr. 350 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents:

Vēl šajā numurā

25.11.1998., Nr. 350

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

— sarunā ar Čehijas vēstnieci

CH.JPG (18034 BYTES)

Vakar, 24. novembrī,

Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume

tikās ar Čehijas Republikas ārkārtējo

un pilnvaroto vēstnieci Latvijā

Janu Bulenovu

Čehijas vēstniece izteica savas valsts patieso ieinteresētību attīstīt un padziļināt sekmīgi aizsākto sadarbību ar Latviju. Šai sadarbībai, pēc viņas domām, jābūt īpaši elastīgai, Latvijai integrējoties Eiropas Savienībā (ES) un NATO. Vēstniece pauda Čehijas gatavību dalīties savā pieredzē šajos jautājumos, kā arī uzsvēra, ka nozīmīgi ir ne tikai abu valstu ārlietu ministru un ārlietu ministriju, bet arī citu institūciju, nozaru pārstāvju un amatpersonu savstarpējie kontakti un sadarbība, jo abu valstu parlamentiem pašreiz ir daudz līdzīgu uzdevumu, saskaņojot likumdošanu ar ES prasībām. Jau visdrīzākajā laikā būtu jāaktivizē Latvijas un Čehijas parlamentu ārlietu komisiju un Eiropas lietu komisiju kontakti, uzskata J.Bulenova. Nozīmīga ir arī uzņēmēju sadarbība, un abu valstu valdībām tā jāsekmē un jāveicina. J.Bulenova izteica īpašu prieku par to, ka nākamgad iecerētās Latvijas Valsts prezidenta G.Ulmņa vizītes laikā Čehijā viņu pavadīs mūsu valsts darījuma aprindu pārstāvji.

Saeimas priekšsēdētājs pauda gandarījumu par to, ka Čehijas ieinteresētība Baltijas reģiona virzībā uz ES un NATO ir redzama ne tikai vārdos, bet arī darbos. Viņš apliecināja, ka Latvija ir ieinteresēta aktīvās divpusējās attiecībās ar Čehiju, un pauda cerību, ka šajās attiecībās arī turpmāk valdīs savstarpēja uzticība.

Saeimas preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!