• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 24.novembra sēdē (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.1998., Nr. 350 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33125

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Korupcijas novēršanas padomes sēdes protokola Nr.10 izraksts

Par Amatpersonu ētikas kodeksu

Vēl šajā numurā

25.11.1998., Nr. 350

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 24.novembra sēdē

K11.JPG (21839 BYTES)K2.JPG (28305 BYTES)

Valdība, lemjot un diskutējot: vides valsts ministrs Indulis Emsis un iekšlietu ministrs Andrejs Krastiņš; Ministru prezidents Guntars Krasts un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, Ministru prezidenta biedrs Anatolijs Gorbunovs…

K5.JPG (26163 BYTES)

… zemkopības ministrs Andris Rāviņš…

K8.JPG (17137 BYTES)

… ekonomikas ministrs Laimonis Strujevičs…

K9.JPG (20637 BYTES)

… veselības valsts ministrs Viktors Jaksons…

K10.JPG (18630 BYTES)

… pašvaldību lietu valsts ministrs Jānis Bunkšs

Foto: Mākris Kaparkalējs, "LV"

Turpinājums no 1.lpp.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par valsts īpašuma objektu nodošanu Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā". Tas paredz bez atlīdzības nodot Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā valsts kapitāla daļu sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "Baltic Terminal" un valstij piederošās akcijas valsts un Rīgas pilsētas pašvaldības akciju sabiedrībā "Rīgas pasažieru osta".

Akceptēts rīkojums "Par Eiropas līguma ietvaros izveidotās Asociācijas padomes lēmumu par noteikumu pieņemšanu valsts atbalsta nosacījumu piemērošanai, kas minēti Eiropas līguma 64.pantā". Izdarīti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 15.maija rīkojumā nr.160 "Par valsts kapitāla daļu pārdošanu" (Latvijas Vēstnesis, 1996, 87., 225.nr., 1997, 54., 150/151, 199/200.nr.) un svītroti rīkojuma 1.39., 1.40. apakšpunkti un 4.punkts.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Apdrošināšanas starpnieka pakalpojumu uzskaites kārtība apdrošināšanas brokeru sabiedrībās" un "Noteikumus par kredītiestāžu administratora civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu". Tie izstrādāti saskaņā ar Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma prasībām.

Akceptēti "Noteikumi par kredītiestāžu administratora civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu". Tie noteiks kārtību, kādā saskaņā ar Kredītiestāžu likumu veicama administratora civiltiesiskās atbildības apdrošināšana. Apdrošināta tiek administratora civiltiesiskā atbildība par iespējamo kaitējumu, ko administrators ar savu rīcību nodara kreditoriem vai citām personām.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par valsts pensiju, atlīdzību par darbaspējas zaudējumu un atlīdzību par apgādnieka zaudējumu apmēra pārskaitīšanas kārtību". Noteikumi izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts pensijām" 26.pantu un likuma "Par obligāto sociālo apdrošināšanu nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām" pārejas noteikumu 5.punktu. Tie noteiks kārtību, kādā līdz 2000.gadam veicama valsts pensiju, kā arī atlīdzību par darbaspējas zaudējumu un atlīdzību par apgādnieka zaudējumu apmēra pārskaitīšana, ņemot vērā patēriņa cenu izmaiņu indeksu vai pensijas palielinājuma koeficientu. Valsts pensiju un atlīdzību indeksāciju veiks divas reizes gadā — 1999.gada 1.maijā un 1999.gada 1.novembrī. Noteikumi stāsies spēkā ar 1998.gada 1.decembri.

Saskaņā ar ministriju iesniegtajiem priekšlikumiem Ministru kabinets atbilstoši Saeimas Kārtības ruļļa 39.panta otrajai daļai ierosina 7.Saeimā turpināt izskatīt šādus 6.Saeimas pilnvaru laikā pirmajā lasījumā pieņemtos likumprojektus: Latvijas Republikas Administratīvais kodekss; Grozījumi likumā "Par arhīviem"; Likums par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm; "Par preču zīmju līgumu" (Līgumu par preču zīmju reģistrācijas noteikumu harmonizāciju); Par Madrides nolīguma par preču zīmju starptautisko reģistrāciju Madrides protokolu; Grozījumi Latvijas Civilprocesa kodeksā; Grozījumi likumā "Par izziņas izdarītāja, prokurora vai tiesneša nelikumīgas vai nepamatotas rīcības rezultātā nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu"; Iedzīvotāju reproduktīvās veselības likums; Darba devēju organizāciju likums; Augu aizsardzības likums; Grozījumi Ciltsdarba likumā; Profesionālās izglītības likums; Par Latvijas Republikas un Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) sadarbības memorandu; Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem"; Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju"; Patērētāju tiesību aizsardzības likums; Par iekšējā tirgus aizsardzību; Grozījumi Repatriācijas likumā; Par bezvalstnieka statusu Latvijas Republikā; Grozījums likumā "Par valsts un pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"; Fizisko personu datu aizsardzības likums.

Saskaņā ar ministriju iesniegtajiem priekšlikumiem Ministru kabinets atbilstoši Saeimas Kārtības ruļļa 39.panta otrajai daļai ierosina 7.Saeimā turpināt izskatīt šādus 6.Saeimas pilnvaru laikā otrajā lasījumā pieņemtos likumprojektus: Nacionālo bruņoto spēku likums; Vispārējās izglītības likums; Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas likums; Grozījumi Pasta likumā; Grozījumi likumā "Par telekomunikācijām"; Grozījumi likumā "Par privatizācijas sertifikātiem"; Par ienākuma nodokli; Grozījums likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)"; Grozījumi Latvijas darba likumu kodeksā.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par zemes dzīlēm".

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 17.novembra rīkojumā nr.560 "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu". Rīkojuma 1.23.apakšpunkts izteikts šādā redakcijā: "Latvijas Republikas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Uzbekistānas Republikā Andrim Vilcānam par ieguldījumu Latvijas interešu realizācijā Centrālās Āzijas reģionā, kā arī Latvijas Republikas un Uzbekistānas Republikas attiecību sekmīgā attīstībā."

Pieņemta zināšanai ekonomikas ministra Laimoņa Strujeviča sniegtā informācija par piedalīšanos Eiropas Savienības trešajā daudzgadējā mazo un vidējo uzņēmumu programmā. Finansu ministrijai uzdots paredzēt līdzekļus 323088 latu valsts 1999.gada budžeta projektā Latvijas līdzdalībai Eiropas Savienības trešajā daudzgadējā mazo un vidējo uzņēmumu programmā. Nolemts pilnvarot ekonomikas ministru pieteikt Latvijas līdzdalību Eiropas Savienības trešajā daudzgadējā mazo un vidējo uzņēmumu programmā.

Valdība nolēma atbalstīt Finansu ministrijas izteikto attieksmi attiecībā uz priekšlikumiem likumprojekta "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1998.gadam"" otrajam lasījumam par ieņēmumu palielināšanu no nodokļu un nenodokļu ieņēmumiem, izņemot attieksmi pret 22.priekšlikumu, kuram Ministru kabinets izsaka alternatīvu priekšlikumu - novirzīt 2 miljonus latu lauksaimniecības produkcijas ražotāju zaudējumu daļējai kompensācijai, par finansu avotu paredzot akcīzes nodokļa ieņēmumu palielinājumu. Finansu ministrijai uzdots attiecīgi precizēt apkopotos priekšlikumus un iesniegt tos Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā Kriminālsodu izpildes likuma, Komerclikuma un likuma "Par publiskajiem izklaides un svētku pasākumiem" projektus.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli". Projekts paredz izslēgt vai koriģēt tās normas, kuras neatbilst likuma būtībai un ir iekļautas tajā, 1998.gada 21.oktobrī Saeimā pieņemot grozījumus šajā likumā.

Pieņemta zināšanai finansu ministra Roberta Zīles sniegtā informācija par Pasaules bankas lauku attīstības projektu. Valdība atbalsta Finansu ministrijas priekšlikumu izveidot Finansu ministrijas budžetā 1999. gadam jaunu budžeta programmu "Pasaules bankas Lauku attīstības projekta valsts atbalsts" un paredzēt tai dotāciju no vispārējiem ieņēmumiem 410 000 latu, tai skaita 240 000 latu līdzfinansējumu Pasaules bankas aizdevumam un 170 000 latu mazo kredītu garantijām. Noteikts, ka minētās programmas līdzekļus veido finansējums 50 % apmērā no Zemkopības ministrijas programmas "Valsts atbalsts Eiropas Savienības kvalitātes prasībām atbilstošas produkcijas ražošanai", vienlaikus samazinot ministrijas budžeta mērķa griestus, un finansējums 50 % apmērā no Reģionālās attīstības fonda, vienlaikus palielinot par šo summu valsts īpašuma privatizācijas fonda iemaksas valsts pamatbudžetā. Aprēķinot subsīdiju iekšējā un ārējā tirgū konkurētspējīgas lauksaimniecības produkcijas ražošanai atbilstību Lauksaimniecības likuma 16.panta prasībām, tiek ņemti vērā līdzekļi, kas tiek pārdalīti Finansu ministrijas budžeta programmas "Pasaules bankas Lauku attīstības projekta valsts atbalsts" nodrošināšanai. Zemkopības ministrijai un Ekonomikas ministrijai uzdots sagatavot un mēneša laikā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā nepieciešamos grozījumus attiecīgajos normatīvajos aktos, lai nodrošinātu subsīdiju programmas un Reģionālā attīstības fonda līdzekļu izmantošanas atbilstību Pasaules bankas Lauku attīstības projekta prasībām.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!