• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas nami un ļaudis - bērnu fantāzijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.1998., Nr. 357/358 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33180

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ASV prezidents - pateicībā Latvijas Valsts prezidentam

Vēl šajā numurā

02.12.1998., Nr. 357/358

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

RĪGAI — 800 GADI

Rīgas nami un ļaudis — bērnu fantāzijās

Kongresu namā Rīgā sācies Starptautiskais bērnu tēlniecības un keramikas simpozijs "Rīgai – 800". Tajā eksponētie darbi, kuru skaits pašlaik ir aptuveni septiņi simti, būs apskatāmi līdz pat Ziemassvētkiem. Izstādes rosinātāja ir Latvijas Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmija. Un lielu daļu darbu dāvinājuši tās audzēkņi.

Sen jau esam pieraduši pie Latvijas Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas prezidenta Jāņa Anmaņa radošajām aktivitātēm. Pats būdams daudzpusīgs mākslinieks, viņš prot arī bērnos atraisīt radošo garu. Pirms vairāk nekā trīs gadu desmitiem Salacgrīvā pie jūras dzima Latvijas Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmija, kam izveidojušās draudzības nodaļas dažādās Latvijas vietās un sakari ar bērniem citās valstīs. Bērni regulāri piedalās starptautiskās izstādēs, saņemot zelta, sudraba un bronzas medaļas. Jau ceturto gadu mūsu valsts mazie mākslinieki tiek uzskatīti par vadošajiem pasaulē. Arī simpozija atklāšanas dienā bērni, kas kļuvuši par laureātiem 29. Vispasaules bērnu mākslas konkursā Taivānā, saņēma divas zelta, trīs sudraba medaļas un divdesmit piecus diplomus.

Interesantā un daudzveidīgā izstāde Kongresu namā apliecina, ka Latvijā ir daudz talantīgu bērnu (izstādē eksponēti arī Krievijas, Rumānijas un Francijas bērnu darbi). Daudzus darbus ar balvām novērtējusi Rīgas domes Kultūras pārvalde. Liepupes Mākslas skola par lielo keramikas panno "Veltījums Rīgai" ieguvusi Rīgas domes sudraba medaļu "Lielais Kristaps". Savukārt Latvijas baleta fonda balvu — mūzikas kastīti ar balerīnu — māksliniece Lita Beiris pasniedza Vecumnieku vidusskolas bērniem par interesantajiem un plastiski veidotajiem Rīgas rātes vīriem, kas, sēdēdami pie galda, risina "lielo domu".

Šī nav pirmā izstāde, kuru Latvijas Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmija veltījusi Rīgas nozīmīgajai jubilejai. Arī nākamgad ir iecerēta velte mūsu pilsētai — medaļu mākslas izstāde. Bet 2000.gada novembrī tiks atklāta izstāde "Rīga 800 arhitektoniskās fantāzijās".

Savukārt Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Jānis Anmanis tieši Latvijas Republikas proklamēšanas 80.gadadienā atklāja personālizstādi Polijā, Varšavas Nacionālās bibliotēkas gleznu galerijā. Tajā eksponētas gleznas, skulptūras, monumentālās glezniecības darbi un akvareļi.

Armīda Priedīte

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

KER1.JPG (21752 BYTES)KER2.JPG (24100 BYTES)KER3.JPG (24844 BYTES)
"Rīgas Rāte". Vecumnieku vidusskolas bērnu kopdarbs; "Doma laukums". Bērnu jaunrades centra "Kurzeme" mazo mākslinieku kopdarbs (

vidējā   attēlā fragments )

KER4.JPG (32517 BYTES)KER5.JPG (27495 BYTES)
Liepupes mākslas skolas audzēkņu kolektīvais darbs "Veltījums Rīgai" Mežotnes pamatskolas bērnu izfantazētā un izveidotā "Pils"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!