• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par enerģētikas ministru starptautisko apspriedi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.1998., Nr. 359 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33207

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par enerģētikas ministru starptautisko apspriedi (turpinajums)

Vēl šajā numurā

03.12.1998., Nr. 359

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrijā

Par enerģētikas ministru starptautisko apspriedi

Ekonomikas ministrs Ainārs Šlesers 30.novembrī un 1.decembrī piedalījās Baltijas jūras valstu par enerģētiku atbildīgo ministru sanāksmē, kurā bija visu Baltijas jūras valstu pārstāvji, kā arī Islandes tirdzniecības un rūpniecības ministrs, Austrijas (Eiropas Savienības prezidējošā valsts) valdības pārstāvis, ASV vēstniecības Norvēģijā, Baltijas jūras valstu padomes, Ziemeļvalstu Ministru padomes, Starptautiskās Enerģētikas aģentūras pārstāvji. Ministri un starptautisko isntitūciju pārstāvji sprieda par sadarbību enerģētikas jomā, īpašu uzmanību veltot energoapgādes stabilitātes nodrošināšanai un dabasgāzes izmantošanai, apspriestas arī valstu individuālās intereses. Apspriedes dalībnieki runāja par sadarbību enerģētikā globālā kontekstā.

Ekonomikas ministrs savā runā atzīmēja interesantākos sadarbības projektus enerģētikā — "Baltijas loka" projektu, Ziemeļu gāzes pārvades tīkla programmu, "Ziemeļu dimensiju". A.Šlesers izteica Latvijas ieinteresetību piedalīties šajā projektā ar savu attīstīto infrastruktūru energoresuru tranzītā, kas spēj nodrošināt savlaicīgu, kvalitatīvu energoresursu tranzītu par pieņemamām cenām, kā arī gāzes krātuvēm un neaizsalstošām ostām.

Ministra runā īpaša uzmanība tika veltīta Latvijas Ekonomikas ministrijas, Latvijas Attīstības aģentūras un Eiropas Komisijas programmas ("Baltic Energy Task Force") ietvaros paredzētajai konferencei "Investīcijas enerģētikā Baltijas jūras reģionā", kas notiks 1999.gada februāra beigās vai marta sākumā Rīgā. Šī Latvijas valdības pārstāvju iniciatīva ir guvusi atbalstu Eiropas Komisijā, Baltijas valstu ekonomikas ministru tikšanās laikā Rīgā šā gada 29.oktobrī, kā arī Ziemeļvalstu enerģētikas sektora pārstāvju sanāksmē Kopenhāgenā šā gada 5.novembrī.

Turpinājums — 2.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!