• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.1998., Nr. 360 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33219

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

04.12.1998., Nr. 360

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta vizīti

No 10. līdz 15.decembrim Japānā

Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Aina Ulmanes kundze no 10. līdz 15.decembrim uzturēsies darba vizītē Japānā,apmeklēs Tokiju, Japānas vēsturisko galvaspilsētu Kioto un Rīgas sadraudzības pilsētu Kobi.

Vizītes laikā Valsts prezidents tiksies ar Japānas imperatoru Akihito, premjerministru Keizo Obuči, ārlietu ministru Masahiko Komuru, izglītības ministru Akito Arimu, Japānas ekonomiskās organizācijas "Keidanren" pārstāvjiem, ārējās tirdzniecības veicināšanas organizācijas "JETRO" un Eksporta–importa bankas vadību, kā arī vairāku pilsētu mēriem. G.Ulmanis apmeklēs sabiedrību "Sony", savukārt A.Ulmanes kundze — sabiedrību "Asahi".

Kopā ar Valsts prezidentu uz Japānu dosies arī uzņēmēju delegācija. Pēdējā laikā ir pieaugusi Japānas uzņēmēju interese par Latviju. Par to liecina arī Japānas kompāniju Eiropas filiāļu vadītāju interese par Latvijas Attīstības aģentūras rīkotajiem semināriem Zviedrijā un Vācijā, kā arī fakts, ka pēdējā gada laikā pieaudzis šīs valsts uzņēmēju skaits, kuri apmeklē mūsu valsti.

Japāna kopš 1996.gada piešķir tehnisko palīdzību Latvijai, tās apjoms ir sasniedzis 75 878 127 latus. Palīdzība izmantota ekonomikas, enerģētikas, valsts administrācijas, labklājības, lauksaimniecības un citās jomās. 90.gadu sākumā Latvija saņēma Japānas Eksporta–importa bankas aizdevumus, kas tika izmantoti infrastruktūras attīstībai. Japāna sniegusi palīdzību arī zinātniskajiem pētījumiem, speciālistu mācībām, kultūrai un citām jomām.

Plānots, ka vizītes laikā notiks notu apmaiņa sakarā ar Japānas valdības piešķirto dāvinājumu Liepājas simfoniskajam orķestrim 42 miljonu jēnu vērtībā un tiks spriests par Japānas un Latvijas informācijas tehnoloģijas institūta izveidi Rīgā.

Japāna bija viena no pirmajām pasaules valstīm un pirmā Āzijas valsts, kas 1991.gadā atzina neatkarību atguvušo Latvijas valsti.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!