• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par meiteņu kora "Sapnis" panākumiem Prāgā Par Nīderlandes Karalistes delegācijas vizīti Rīgā Par Eirobibliotēku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.1998., Nr. 360 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33220

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Eiropas Savienību

Vēl šajā numurā

04.12.1998., Nr. 360

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Par meiteņu kora "Sapnis" panākumiem Prāgā

Gaidot Ziemassvētku brīnumu, spītējot aukstumam un ceļa grūtībām, Rīgas meiteņu koris "Sapnis" veiksmīgi piedalījās Pētera Ebensa Adventes un Ziemassvētku festivālā Prāgā no 27. līdz 29.novembrim. Šajā Čehijā populārajā festivālā šogad piedalījās trīsdesmit kori no četriem kontinentiem, latviešu meitenes Prāgā sastapās ne tikai ar Čehijas un Vācijas dziedātājiem, bet arī līdzvērtīgi konkurēja ar koriem no Dienvidāfrikas, Singapūras un Amerikas.

"Sapņa" šķelmīgais dziedājums, meitenīgā konkurēšanas taktika un krāšņie latviešu tautastērpi sajūsmināja gan festivāla žūriju, gan pašu festivāla rīkotāju un obligāto dziesmu autoru Pēteru Ebensu. Kad uzstāšanās uztraukums jau bija garām, meitenes pārsteidza fantastiskā uzvara: "Sapnis" ieguva Zelta diplomu lielo koru grupā. Bez Zelta kora nosaukuma žūrija "Sapnim" piešķīra arī augstākās kategorijas diplomu. Kori diriģēja Iveta Rīsmane un Baiba Danovska.

Zelta Prāgā "Sapni" silti sagaidīja Latvijas vēstniecības Čehijā ļaudis un vēstniece Aija Odiņa, pasakāmies arī Prāgas latviešu centram un Brūvera kungam par viesmīlību.

Tiesa, piedalīties un uzvarēt būtu neiespējami bez labvēļu atbalsta. "Sapnis" saka vislielāko paldies SIA "Staburadze" un Rudzīša kungam personīgi, SIA "Spilva" un Bemhenas kundzei personīgi, Rīgas Centra rajona skolu valdei un Kozlovska kundzei personīgi, kā arī Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas direktoram Damlica kungam, Rīgas Centra humanitārās ģimnāzijas direktoram Jundža kungam un Rīgas 93.vidusskolas direktoram Krastiņa kungam.

Baiba Danovska

Par Nīderlandes Karalistes delegācijas vizīti Rīgā

No 26.novembra līdz 2.decembrim Rīgā uzturējās Nīderlandes Karalistes Overaiselas provinces delegācija. Tās sastāvā bija Nīderlandes karalienes komisārs un izpildpriekšsēdētājs Overaiselas provincē J.A.M.Hendriks, Nīderlandes Karalistes Austrumu provinces pārstāvis Eiropas Savienībā (Brisele) Robs van Eikerens, Latvijas goda konsuls Holandē Jans Šūrs un Overaiselas provincē darbojošos lielāko politisko partiju priekšsēdētāji.

Oficiālā delegācija Valsts kancelejas 80.gadadienas svinīgo pasākumu ietvaros piedalījās Eirobibliotēkas atklāšanā Ministru kabineta ēkā.

Eirobibliotēku atklāja 27.novembrī Ministru kabineta ēkā. Atklāšanā runu teica Valsts kancelejas direktors Alvis Vītols un Overaiselas provinces izpildvaras priekšsēdētājs Jans Kristens.

Viesi interesējās par kopīgo sadarbības projektu gaitu un apmeklēja bērnu un jauniešu paraugbibliotēkas nodaļu Iļģuciemā — vienā no Rīgas pilsētas daļām. Delegācijas grupa tikās ar Latvijas bijušo vides valsts ministru Induli Emsi un piedalījās vides projektu prezentācijā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, bija tikšanās arī Latvijas Autoceļu direkcijā ar tās ģenerāldirektoru Olafu Kronlaku.

Viesu delegācija pabija Overaiselas provinces Hengelas pilsētas sadraudzības pilsētā Latvijā — Ogrē. Delegācijas grupa apmeklēja Ogres pamatskolu un slimnīcu, tikās ar Ogres pilsētas domes priekšsēdētāju Edvīnu Bartkēviču un deputātiem.

Bez oficiālām tikšanām viesi piedalījās arī Nīderlandes Karalistes vēstniecības rīkotajā pieņemšanā, Rīgas Jēkaba baznīcas dievkalpojumā, kā arī Valsts kancelejas 80.gadadienas svinīgajā pieņemšanā Rundāles pilī.

27.novembrī Ministru kabineta telpās, Ministru prezidenta zālē bijušais Ministru prezidents Guntars Krasts svinīgi pasniedza Triju Zvaigžņu IV šķiras ordeni Latvijas goda konsulam Holandē Janam Šūram par Latvijas un Nīderlandes valsts pārvaldes un sabiedrības sadarbības veicināšanu.

Ceremonijā piedalījās Nīderlandes valsts vēstnieks Latvijā Ludoviks van Uldens, Valsts kancelejas direktors Alvis Vītols un oficiālā Overaiselas provinces delegācija un Latvijas Ārlietu ministrijas pārstāvji.

2.decembrī, aizbraucot no mūsu valsts, Overaiselas delegācijas pārstāvji izteica pārliecību par sekmīgas sadarbības turpināšanu starp Overaiselas provinces un Latvijas valsts pārvaldes un sabiedriskajām institūcijām.

Par Eirobibliotēku

Eirobibliotēka Valsts kancelejā tapusi ar Eiropas integrācijas programmas PHARE līdzdalību.

Eirobibliotēka atrodas ēkā, kur notiek Ministru kabineta sēdes. Tā būs pieejama gan Ārlietu ministrijas, gan Tieslietu ministrijas, gan Augstākās tiesas un Apgabaltiesas darbiniekiem. Lietotāji tiks nodrošināti ar datorizētu darba vietu, kur pieejamas dažādas datu bāzes un internets. Eirobibliotēkas apmeklētājs varēs izmantot Eiropas Kopienas likumdošanas datu bāzi "Justis–celex".

Atklāšanas dienā, 27.novembrī, bibliotēkas telpās tika atklāta izstāde ar dokumentu oriģināliem par Valsts kancelejas darbību no 1918.gada līdz 1940.gadam. Bija apskatāmi ordeņi un medaļas, ar kurām tikuši apbalvoti Valsts kancelejas darbinieki, neatkarīgās Latvijas Ministru kabineta 1918. un 1940.gada sēžu protokoli, pirmā Valsts kancelejas direktora Dāvida Rudzīša biogrāfija, dienesta gaitu apraksts, pase un fotogrāfijas no arhīva, tika demonstrēti kadri no vēsturiskajām Ministru kabineta sēdēm 20. gados un kadri no Latvijas valsts neatkarības 10 gadu un 20 gadu svinībām, kā arī fotogrāfiju izstāde no mūsdienu Valsts kancelejas darbinieku ikdienas un svētkiem.

Valdības preses departaments

Eirobibliotēkas atklāšanā: Overaiselas provinces izpildvaras priekšsēdētājs Jans Kristens, Latvijas Republikas Valsts Kancelejas direktors Alvis Vītols un viesi

Nīderlandes Karalistes vēstnieks Ludoviks van Uldens un Eirobibliotēkas vadītāja Gunta Freimane Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Ministru prezidenta zālē: bijušais Ministru prezidents Guntars Krasts un Latvijas goda konsuls Holandē, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Jans Šūrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!