• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.1998., Nr. 360 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33237

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izstādē "Uzņēmums '98" - viss veiksmīgai firmu darbībai

Vēl šajā numurā

04.12.1998., Nr. 360

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Akciju sabiedrība "Baltikums" saņēmusi licences

Apdrošināšanas uzraudzības inspekcija izsniegusi apdrošināšanas akciju sabiedrībai "Baltikums" licences:

— vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanai;

— kuģu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanai (šos apdrošināšanas līgumus drīkst noslēgt tikai pēc atbilstošu pārapdrošināšanas līgumu noslēgšanas);

— kravu apdrošināšanai (šos apdrošināšanas līgumus drīkst noslēgt tikai pēc atbilstošu pārapdrošināšanas līgumu noslēgšanas);

— galvojumu apdrošināšanai (tikai galvojumu apdrošināšanai iespējamā muitas parāda segšanai).

Apdrošināšanas

uzraudzības inspekcijas

preses dienesta informācija

Par J.Nagļa vizīti Slovēnijā

PA ģenerāldirektors Jānis Naglis 3.decembrī devās uz Slovēniju, lai piedalītos Viduseiropas un Austrumeiropas valstu privatizācijas organizācijas (Central and Eastern European Privatization Network — CPN) gadskārtējā sanāksmē. Šajā forumā viņš pārstāvēs Latvijas valsti kā pilnvarnieks. Šī starptautiskā organizācija koordinē privatizācijas procesus Viduseiropas un Austrumeiropos valstīs. Sanāksmes dalībnieki apspriedīs nākamā gada budžetu, nospraudīs nākotnē veicamos uzdevumus un turpinās reformas organizācijā, iespējams, pat pārskatot statūtus, lai raitāk virzītu uz priekšu darbu, kas saistīts ar CPN dalībvalstu sagatavošanu iestājai Eiropas Savienībā.

Sakarā ar vizīti Slovēnijā, kas tika plānota jau pirms trim mēnešiem, J.Naglis griezies apvienības "Latvijas ceļš" (LC) valdē ar lūgumu jautājumu par viņa palikšanu vai nepalikšanu ieņemamajā amatā izskatīt pēc atgriešanās no Slovēnijas — LC valdes sēdē pirmdien.

Gita Kronberga, "LV"

Latvijas Centrālajā depozitārijā

Var sākt aizņemties vērtspapīrus

Latvijas Centrālā depozitārija (LCD) valde 25. novembrī apstiprināja Vērtspapīru aizdošanas un aizņemšanās programmas (VAAP) aizdošanas un aizņemšanās procentu likmes. Šobrīd aizdošanas likme ir noteikta 16 procentu, bet aizņemšanās — 19 procentu apmērā. Visus vērtspapīrus, kas iekļauti VAAP programmā (Latvijas Unibanka, "Staburadze" un "Ventspils nafta") iespējams aizņemties uz 2 nedēļām, 1 vai 3 mēnešiem, vai uz nenoteiktu termiņu. Šādi paši termiņi tiek piedāvāti arī vērtspapīru aizdošanai. Šobrīd aizdošanai uz nenoteiktu termiņu jau piedāvā 35 000 "Staburadzes" akciju un 100 000 "Ventspils naftas" akciju. Pašlaik aizdošanas un aizņemšanās līgumus ar LCD ir noslēguši pieci dalībnieki: Trasta komercbanka, Latvijas Unibanka, Hansabank Latvija, Parekss banka un a/s "Inveks".

Informācija par aizdotajiem un aizņemtajiem vērtspapīriem ir atrodama LCD mājas lapā Internetā: www.lcd.lv un Reuter LCD lapā: LCD10. Informācija tiek nemitīgi papildināta.

 

LCD piedalīsies biržas atvērto durvju dienā

Latvijas Centrālais depozitārijs 1998. gada 7. decembrī piedalīsies Rīgas Fondu biržas rīkotajā atvērto durvju dienā. Plašākas sabiedrības iepazīstināšanai ar LCD darbību un jaunumiem LCD savā stendā rīkos vairākas prezentācijas:

plkst. 11 un 15 — LCD funkcijas, plkst. 12 un 16 — Sākotnējais reģistrs un dereģistrācija, plkst. 13 un 17 — vērtspapīru notikumi, plkst. 14 un 18 — vērtspapīru aizdošana un aizņemšanās.

 

Reģistrēto operāciju skaits

novembrī samazinājies

Kopumā novembrī LCD reģistrēja 2 175 dereģistrācijas operācijas, no kurām gandrīz puse notikušas ar "Ventspils naftas" akcijām — 1 250, bet "Latvijas balzama" akcijas dereģistrējuši 532 akciju īpašnieki. Lai gan pēdējos mēnešos lielākās dereģistrācijas notiek ar "Ventspils naftas" akcijām, brīvā apgrozībā joprojām visvairāk ir Latvijas Unibankas akciju — 26 326 456 un "Ventspils naftas" akciju — 17 173 768 akcijas.

LCD novembrī reģistrējis vienkāršos pārvedumus 6 174 756,31 lata vērtībā. Lielākie pārvedumi veikti ar "Zviedrijas Eksportkredīta" obligācijām — kopsummā par 5 335 000 latu un a/s "Balta" akcijām — par 263 830 latiem. Kopējais reģistrēto operāciju skaits novembrī, salīdzinot ar oktobri, samazinājās — novembrī reģistrēja 12 766 operācijas. Vienīgais operāciju veids, kas novembrī tika reģistrēts vairāk nekā oktobrī, bija norēķini par biržas darījumiem.

25. novembrī LCD valde pieņēma lēmumu iegrāmatot "Staburadzes" papildus 1 037 197 akciju emisiju. Tās ir ilgi gaidītās prēmijakcijas. Kopumā šobrīd LCD reģistrētas 3 027 197 akcijas.

Dace Cauce

Baltijas Tranzītu banka

palielina termiņnoguldījumu

procentu likmes

Akciju komercbanka "Baltijas Tranzītu banka" (BTB) no šā gada 1.decembra paaugstinājusi procentu likmes par fizisko personu termiņnoguldījumiem.

Turpmāk termiņnoguldījumiem būs šādas gada procentu likmes:

1.

Par parasto termiņnoguldījumu

Noguldījuma termiņš (mēnešos) Latos

3 5,5%

6 6%

12 8% (bija 7%)

18 8,5% (bija 7,5%)

24 9% (bija 8%)

36 10% (bija 9%)

2.

Par Ziemassvētku depozītu — 9% (bija 8%)

3.

Par Ģimenes depozītu — 6,25% (bija 8%)

4.

Par termiņnoguldījumiem (dolāros) bērniem un skolēniem 7,5% (bija 6%).

5.

Par termiņnoguldījumu (dolāros) kontā "Uzkrājums neparedzētiem gadījumiem" 6,75% (bija 6,25%).

Termiņnoguldījumu procentu likmes paaugstinātas, ņemot vērā pašreizejo situāciju naudas tirgū, kā arī citu komercbanku pieņemtos lēmumus par noguldījumu procentu likmju palielināšanu.

Tajā paša laikā termiņnoguldījumu procentu likmju palielināšanu banka veikusi saskaņā ar savu darbības stratēģiju, tas ir, būt par banku visai ģimenei. Tas nozīmē, ka banka palīdz Latvijas iedzīvotājiem ne vien taupīgi rīkoties ar naudu, bet arī to uzkrāt, par noguldījumu maksājot pašreiz vienu no augstākajiem procentiem.

BTB informācija

"Latvijas Vēstneša"

privatizācijas lietu virsredaktore

MUDĪTE LUKSA

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!