• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.1998., Nr. 361 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33254

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:

Vēl šajā numurā

08.12.1998., Nr. 361

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidentam — Eiropas Komisijas prezidents

Valsts prezidents Guntis Ulmanis piektdien, 4.decembrī, saņēma vēstuli no Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žaka Santēra. Vēstulē Ž.Santērs uzsver, ka EK atzīst pēdējā gada laikā panāktos svarīgos sasniegumus Latvijā. Apsveicot 3.oktobra referenduma iznākumu, EK prezidents raksta, ka "jaunais Pilsonības likums liks pamatu tālākai Latvijas tautas integrācijai, harmonijas un pārticības attīstībai Jūsu valstī".

Ž.Santērs G.Ulmanim apliecina, ka Latvijas uzņemšana Pasaules tirdzniecības organizācijā tālāk veicinās valsts atvērto tirdzniecības režīmu un starptautisko ekonomisko kontaktu pārliecinošo attīstību. Pēc EK prezidenta rakstītā, "šie un citi aspekti Latvijas attīstībā tika objektīvi atspoguļoti Komisijas kārtējā ziņojumā, kurš tika publicēts 4.novembrī". Vēstulē Ž.Santērs apstiprina — ja tiks saglabāts attīstības impulss, nākamgad vajadzētu varēt apstiprināt, ka Latvija atbilst Kopenhāgenas ekonomiskajiem kritērijiem, un pirms 1999.gada beigām ierosināt sākt sarunas.

EK prezidents, atbildot uz G.Ulmaņa šā gada 30.septembrī nosūtīto vēstuli Ž.Santēram, izsaka spriedumus par Ziemeļu dimensiju. Būdams vienisprātis ar Latvijas Valsts prezidentu par sadarbības nozīmi Baltijas reģionā, iesaistot tajā visus partnerus, arī Krieviju, Ž.Santērs informē, ka pēc Eiropas Padomes Luksemburgas un Kardifas sanāksmju pieprasījuma Komisija patlaban beidz darbu pie ziņojuma par Ziemeļu dimensiju.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!