• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs - tiekoties ar ASV vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.1998., Nr. 362/365 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33295

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - Latvijas Olimpiskajai komitejai

Vēl šajā numurā

09.12.1998., Nr. 362/365

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

— tiekoties ar ASV vēstnieku

S.JPG (13580 BYTES) Vakar, 8.decembrī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Džeimsu Holmsu.

Saeimas priekšsēdētājs izteica gandarījumu par to, ka Latvijas un ASV attiecības kļūst arvien intensīvākas. ASV devušas reālu ieguldījumu Latvijas neatkarības un drošības nostiprināšanā. J.Straume raksturoja Latvijas ārpolitiku un norādīja, ka valsts pirms Eiropas Savienības (ES) galotņu tikšanās Vīnē atrodas ļoti sarežģītā situācijā, jo ir bažas, ka ietekmīgās ES valstis nevēlas paātrināt Latvijas integrācijas procesu ES. Savukārt Latvija ir spērusi būtiskus soļus ceļā uz ES. J.Straume arī pauda viedokli, ka referendums par grozījumiem Pilsonības likumā bija smags un atbildīgs lēmums, kas norāda, ka Latvija neatgriezeniski integrējas ES. Ja sarunu uzsākšana ar Latviju par iestāšanos ES šajā situācijā tiks bremzēta, varētu pieaugt eiroskeptiķu skaits. Saeimas priekšsēdētājs minēja jomas, kurās ASV atbalsts Latvijai būtu nozīmīgs. Pirmkārt, nenovērtējama būtu palīdzība sabiedrības integrācijas programmas īstenošanā. Pašlaik Ministru kabinets izstrādā sabiedrības integrācijas koncepciju, kas drīzumā tiks nodota plašai apspriešanai. Otrkārt, svarīga joma ir Latvijas virzība uz NATO un bruņoto spēku nostiprināšana.

Dž.Holmss apliecināja, ka Latvija arī turpmāk saņems ASV atbalstu, kad tas būs nepieciešams. Viņš norādīja, ka ASV veiks investīcijas visdažādākajās programmās Latvijā, tostarp ekonomikā, labklājības un demokrātijas nostiprināšanā, turklāt labumu no tā gūst abas valstis, jo tām ir kopīgas intereses. ASV vēstnieks uzsvēra, ka Latvijas nākotne ir saistāma ar tādām organizācijām kā Eiropas Savienība un NATO. Dž.Holmss piekrita J.Straumes viedoklim par sabiedrības integrācijas lielo nozīmi un ieteica izmantot visdažādākos līdzekļus, EDSO rekomendācijas un ASV atbalstu ieskaitot, lai Latviju šajā jautājumā nepakļautu kritikai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!