• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 36. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.1998., Nr. 362/365 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33302

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Dānija - kopā darbā un svētkos

Vēl šajā numurā

09.12.1998., Nr. 362/365

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 36. burtnīca

Godātie lasītāji, šī valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar likumiem, kas 6. Saeimā pieņemti 21. un 22. oktobrī, bet "Latvijas Vēstnesī" izsludināti no 29. oktobra līdz 11. novembrim, un Ministru kabineta noteikumiem, kas izdoti 20. oktobrī. Administratīvi teritoriālās reformas likums reglamentē kārtību, kādā veicama pagastu un pilsētu teritoriālā reforma. Īres tiesu likumā noteikts, ka īres tiesa kā obligāta pirmstiesas instance izskata visus no dzīvojamās telpas īres attiecībām izrietošus strīdus un tos strīdus, kas saistīti ar komunālo pakalpojumu sniegšanu, ja norēķini notiek ar izīrētāja starpniecību. Komercķīlas likums nosaka komercķīlas nodibināšanas un reģistrācijas kārtību, sekas un komercķīlas tiesības izbeigšanos. Grozījumi izdarīti likumos "Par valsts pensijām", "Par nekustamā īpašuma nodokli", "Par nodokļiem un nodevām", "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju", Prokuratūras likumā, Zemesgrāmatu likumā, Muitas likumā u.c. Saeima ratificējusi vairākus starptautiskos līgumus: ar Šveices Konfederāciju un ar Slovākijas Republiku — par pasažieru un kravu pārvadājumiem ar autotransportu, ar Kazahstānas Republiku — par automobiļu starptautisko satiksmi, par gaisa satiksmi, par sadarbību dzelzceļa transporta jomā, par tranzīta kārtību, par Latvijas ostu izmantošanu Kazahstānas kravu apstrādei un transportēšanai.

Ministru kabinets apstiprinājis Latvijas būvnormatīvu LBN 211–98 "Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamie nami", kas stāsies spēkā ar nākamā gada 1. janvāri. Tajā noteiktas pamatprasības nama projektēšanai: stāva minimālajam augstumam, dzīvokļa lielumam, saimniecības telpu izvietojumam, evakuācijas ceļiem u.c. Atsevišķā nodaļā norādītas prasības invalīdu ērtībām, kas jāievēro tad, ja būvniecība notiek par valsts vai pašvaldību līdzekļiem, un arī tad, ja dzīvokļi paredzēti invalīdiem ar ierobežotām pārvietošanās iespējām. Tādi dzīvokļi var būt ēkās, kurām ir vismaz otrā ugunsdrošības pakāpe, virtuvei, vannasistabai un palīgtelpām jābūt platākām nekā parastie minimālie platumi, virtuve jāapgādā ar elektrisko plīti un visās telpās jāierīko automātiskā ugunsdzēsības signalizācija. Noteikumiem ir četri pielikumi, kuros noteikts pieļaujamais stāva laukuma lielums starp ugunsdrošām sienām, pieļaujamais attālums no dzīvokļa durvīm līdz kāpņu telpai vai izejai uz āru, kāpņu laidu platums un slīpums, kā arī iekšējā gaisa temperatūra un ventilācijas gaisa apmaiņa. Saskaņā ar Aizsargjoslu likumu izdoti četri noteikumi — metodika ekspluatācijas aizsargjoslu un drošības joslu noteikšanai ap gāzes vadiem, gar elektriskajiem tīkliem un siltumtīkliem, kā arī ap naftas un naftas produktu vadiem. Tajos ietvertas vides un cilvēka aizsardzības prasības, aizsargjoslu izveidošanas un iezīmēšanas kārtība, aprobežojumu noteikšana. Pielikumos doti informatīvās zīmes paraugi un izmēri aizsargjoslu un drošības joslu iezīmēšanai dabā. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!