• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.1998., Nr. 366 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33343

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darba devēju organizāciju un to apvienību likums

Vēl šajā numurā

10.12.1998., Nr. 366

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— pieņemot Zviedrijas vēstnieku

Vakar, 9.decembrī, Ministru prezidents Vilis Krištopans tikās ar Zviedrijas Karalistes vēstnieku Latvijā Hansu Magnusonu.

Ministru prezidents pateicās vēstniekam par Zviedrijas premjerministra Jērana Pērsona apsveikuma vēstuli sakarā ar V.Krištopana stāšanos amatā un par ielūgumu apmeklēt Zviedriju.

Puses atzinīgi novērtēja abu valstu ciešo sadarbību. V.Krištopans augstu novērtēja Zviedrijas konsekvento pozīciju, atbalstot Latvijas centienus integrēties Eiropas Savienībā (ES). Tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar gaidāmo ES Padomes tikšanos Vīnē.

Ministru prezidents pateicās par Zviedrijas palīdzību iekšlietās un tieslietās, sabiedrības integrācijā, Juridiskās un Ekonomiskās augstskolas dibināšanā. Zviedrija ir pirmajā vietā palīdzības apjoma ziņā Latvijai un trešajā vietā tirdzniecības apjoma ziņā.

Sarunu laikā tika uzsvērts, ka nepieciešams arī turpmāk intensificēt ekonomisko sadarbību, īpaši investīciju jomā.

Ministru prezidents informēja vēstnieku par iekšpolitisko situāciju Latvijā, privatizācijas procesa norisi, kā arī par Latvijas un Krievijas attiecībām.

— sarunā ar Pasaules bankas pārstāvjiem

Vakar, 9.decembrī, Ministru prezidents Vilis Krištopans, pildīdams arī zemkopības ministra pienākumus, tikās ar Pasaules bankas (PB) pārstāvjiem PB projekta vadītājas H.Kimas vadībā. Sarunu laikā pārrunāta pasaules bankas Latvijas lauku attīstības projekta sagatavošanas un ieviešanas gaita.

Pēc Ministru prezidenta lūguma H.Kima informēja klātesošos par minēto projektu. Tas ir turpinājums iepriekšējam PB finansētajam lauksaimniecības attīstības projektam, kurš pabeigts pagājušajā gadā. Lauksaimniecības attīstības projekts, kas veiksmīgi uzsākts ar Latvijas valdības līdzfinansējumu, paredzēts nabadzīgāko lauku iedzīvotāju atbalstam.

— saņemot apsveikumus

Ministru prezidents Vilis Krištopans vakar, 9.decembrī, saņēma Amerikas Savienoto Valstu prezidenta Viljama J.Klintona apsveikuma vēstuli sakarā ar stāšanos Ministru prezidenta amatā. "Esmu pārliecināts, ka Jūsu vadītā Latvija turpinās iesākto attīstības ceļu. ASV ir gatavas atbalstīt Latviju tās svarīgākos centienos saskaņā ar ASV un Baltijas partnerattiecību hartu," rakstīts apsveikuma vēstulē.

Eiropas Savienības Komisijas prezidenta Žaka Santēra apsveikuma vēstulē, kurā viņš Eiropas Komisijas un savā vārdā apsveic Vili Krištopanu ar stāšanos amatā, atzinīgi novērtēti tie svarīgie uzdevumi, kas tiek veikti, lai Latvija integrētos Eiropas Savienībā. "Es apliecinu, ka mēs pilnībā atbalstām Jūsu centienus. Mēs esam pārliecināti, ka tradicionālās draudzības un sadarbības saites starp Latviju un Eiropas Savienību Jūsu vadītajā valdībā kļūs vēl ciešākas," teikts vēstulē.

Apsveikuma vēstulē Urugvajas Austrumu Republikas prezidents Hulio Marija Sangineti valsts un savā vārdā sveic Latvijas Ministru prezidentu Vili Krištopanu ar stāšanos amatā. Vēstulē izteikta pārliecība, ka sadarbības un draudzības saites starp Latviju un Urugvaju tika padziļinātas.

— tiekoties ar starptautiskajiem

militārajiem padomniekiem

9. un 10.decembrī vizītē Rīgā viesojas starptautiskā militārā padomnieku grupa ģenerāļa Garija Džonsona vadībā, kas jau vairāk nekā trīs gadus regulāri konsultē Baltijas valstu valdības par aizsardzības sistēmas veidošanas jautājumiem.

Sarunā ar ģenerāli Džonsonu Ministru prezidents apsprieda Latvijas aizsardzības sistēmas attīstības problēmas. Ģenerālis uzsvēra nepieciešamību nodrošināt ievadītā aizsardzības sistēmas darba pārmantojamību, mainoties Aizsardzības ministrijas un NBS vadībai.

Ģenerālis apsveica Ministru prezidenta aktīvo pozīciju aizsardzības budžeta diskusijā. Izturoties ar izpratni pret budžeta diskusijas ietekmējošiem apsvērumiem, viņš ieteica nopietni izvērtēt aizsardzības budžeta palielināšanu līdz valdības deklarācijā minētajam vienam procentam no iekšzemes kopprodukta, kas būtu svarīgs signāls Latvijas sabiedrotajiem un draugiem Rietumos laikā, kad NATO gatavojas pieņemt arī Latvijai būtiski svarīgus lēmumus.

Ministru prezidents izteica atbalstu starptautiskās militāro padomnieku grupas dalībnieku turpmākai iesaistei aizsardzības jautājumu risināšanā.

— apmeklējot Privatizācijas aģentūru

Vakar, 9.decembrī, Ministru prezidents Vilis Krištopans apmeklēja Privatizācijas aģentūru, kur iepazinās ar privatizācijas procesa gaitu un tās iespējamo attīstību nākotnē. V.Krištopans tikšanās laikā pauda viedokli, ka vispareizākais privatizācijas veids, kas vienlaikus padara šo procesu caurspīdīgu, ir publiskais piedāvājums.

Ministru prezidents īpaši uzsvēra, ka privatizācijas procesam jābūt ātram un sabiedrībai izprotamam.

V.Krištopans darīja zināmu, ka 8.decembrī Ministru kabineta sēdē Ekonomikas ministrijai uzdots divu nedēļu laikā sagatavot nepieciešamo pamatojumu speciālas darba grupas izveidošanai, kura veiks izpēti un ziņos valdībai par privatizācijas sertifikātu dzēšanas iespējām atlikušajā gada periodā. Vienlaikus ekonomikas ministram Aināram Šleseram uzdots veikt sagatavošanas darbu, lai radītu visoptimālāko "Latvenergo" restrukturizācijas un privatizācijas modeli.

Ministru prezidents uzskata, ka visdrīzākajā laikā "Lattelekom", "Latvijas kuģniecības" un "Latvijas gāzes" akcijas jāsāk kotēt Latvijas fondu biržā.

Valdības preses departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!