• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 37.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.1998., Nr. 369/372 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33362

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: Par vides aizsardzības aktīvistu akciju Par starpvaldību apvienotās komitejas darbu Kairā

Vēl šajā numurā

15.12.1998., Nr. 369/372

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 37.burtnīca

Godātie lasītāji, šī valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar desmit likumiem, kas sestajā Saeimā pieņemti 29.oktobrī, bet "Latvijas Vēstnesī" izsludināti no 4. līdz 17.novembrim, un vieniem apjomīgiem Ministru kabineta noteikumiem, kas izdoti 27.oktobrī. Grozījumi likumā "Par Latvijas Banku" attiecas uz 25., 36., 39. un 40.pantu. Grozījumi Zvejniecības likumā izdarīti tā 13. un 19.pantā. Grozījumi izdarīti vairākos pantos Radio un televīzijas likumā. Piemēram, attiecībā uz reklāmu, raidījumu un programmu sponsorēšanu u.c. Grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli" stāsies spēkā ar 1999.gada 1.janvāri, tāpat kā jaunpieņemtie likumi "Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem" un "Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem". Pieņemts arī jauns Izglītības likums. Tajā noteikts, ka obligāta ir piecgadīgo un sešgadīgo bērnu sagatavošana skolai un pamatizglītības iegūšana vai apguves turpināšana līdz 18 gadu vecumam. Likums paredz pakāpenisku pāreju uz mācībām valsts valodā tajās izglītības iestādēs, kas tiek finansētas no valsts vai pašvaldības budžeta. Izglītības un zinātnes ministrija noteiks, kādi priekšmeti mazākumtautību skolās apgūstami valsts valodā. Izglītību var iegūt gan klātienē, gan neklātienē, kā arī pašizglītības formā, nokārtojot eksāmenus izglītības iestādē. Maksu par pirmsskolas izglītības, pamatizglītības un vidējās izglītības ieguvi valsts vai pašvaldības izglītības iestādēs sedz no valsts vai pašvaldības budžeta. Privātā skola var noteikt maksu par izglītības ieguvi. Augstskolu studenti var saņemt valsts kredītu. Likumā reglamentētas arī pedagogu un izglītojamo tiesības un pienākumi. Apsardzes darbības likums nosaka tās subjektus un pakalpojumu veidus: nodrošināt kustamas un nekustamas mantas vai fiziskās personas apsardzi, gādāt par iekšējo drošību objektos un tajos notiekošajos pasākumos, projektēt, uzstādīt un remontēt apsardzes tehniskās sistēmas. Apsardzes darbību var uzsākt pēc speciālas atļaujas (licences) saņemšanas. Tām ir trīs kategorijas, kas reglamentē apsardzes uzņēmuma tiesības. Saeima pieņēmusi likumu "Par zemes reformas pabeigšanu pilsētās", kas nosaka reformas pabeigšanas un strīdu izskatīšanas kārtību. Saeimas deputātu darbības nodrošinājuma likums attiecas uz deputātu mēnešalgas apjomu, papildu atlīdzību par piedalīšanos komisiju sēdēs, kompensācijām korespondences un transporta izdevumiem, dzīvokļa īrei un reprezentācijas izdevumiem, kā arī sociālajām un citām garantijām.

Ministru kabineta noteikumi "Apdrošināšanas sabiedrības gada pārskata sastādīšanas noteikumi" izdoti saskaņā ar Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumu. Noteikumiem ir septiņi pielikumi ar veidlapu paraugiem: bilance, peļņas un zaudējumu aprēķina tehniskais un netehniskais rezultāts un naudas plūsmas pārskats. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!