• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu mērķis - vienota, stabila Eiropa. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.1998., Nr. 369/372 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33365

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu mērķis - vienota, stabila Eiropa (turpinājums)

Vēl šajā numurā

15.12.1998., Nr. 369/372

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu mērķis — vienota, stabila Eiropa

Foto: Barbara Gindla, epa/A.F.I.

AUS4.JPG (23100 BYTES)

Latvijas Ministru prezidents Vilis Krištopans, Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans, Kipras prezidents Glafkoss Kleridis, Rumānijas prezidents Emiliu Konstantinesku, Bulgārijas premjerministrs Ivans Kostovs un Austrijas prezidents Tomass Klestils

Ministru prezidents Vilis Krištopans — ES Padomes Vīnes sanāksmē

1998.gada 12.decembrī:

Pateicos par man doto iespēju uzrunāt topošās jaunās Eiropas valstu vadītājus. Man ir gods piedalīties šajā pasākumā kā nesen apstiprinātam valdības vadītājam, kura valdība ar pilnu atbildību turpinās Latvijas eirointegrācijas kursu. Simboliski, ka mana pirmā ārvalstu vizīte notiek Eiropas Savienībai (ES) tik nozīmīgā pasākumā.

Šīsdienas tikšanās uzrunā mūsu kopējā darba — vienotas, nesadalītas Eiropas izveides — rezultātus. Mērķis izveidot stabilu, drošu, ekonomiski spēcīgu Eiropu ir visu mūsu valstu interesēs. ES paplašināšanās ir garantija šī uzdevuma īstenošanai. Latvijas realizēto reformu mērķis ir mūsu valsts ieenkurošana Eiropā. Jautājums — vai šis gads ir Latviju tuvinājis šim mērķim?

Ir radīti labi priekšnoteikumi. Grozījumi pilsonības likumā ir ES un Latvijas aktīvas diskusijas un konstruktīva darba rezultāts. Latvijā notikušā referenduma pozitīvais iznākums apliecināja tautas uzticību Eiropas vērtībām.

Esam gandarīti par ES Padomes lēmumu. Tas ir Latvijas paveiktā darba atbilstošs novērtējums. Padome ir saglabājusi Komisijas individuālo pieeju katras kandidātvalsts izvērtējumā. Tādā veidā ir apliecināta uzticība Luksemburgas principiem. Ir likvidēts būtisks šķērslis — psiholoģiska valstu dalīšana grupās.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!