• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - vizītē Japānā 11.-15. decembrī Valsts prezidents: - vizītē Japānā 11.-15. decembrī (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.1998., Nr. 369/372 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33367

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.12.1998., Nr. 369/372

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents: — vizītē Japānā 11.–15. decembrī

JA1.JPG (36518 BYTES)

Valsts prezidentu Gunti Ulmani 11. decembrī Imperatora pilī sagaida Japānas imperators Akihito Foto: Kazuhiro Nogi, epa/A.F.I.

Piektdien, 11.decembrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Aina Ulmanes kundze tikās ar Japānas imperatoru Akihito un imperatrisi Mičiko.

Imperators pieņēma viesus pils zālē, kurā Viņa majestāte sarunājās ar Valsts prezidentu, savukārt imperatrise sarunājās ar Ainu Ulmanes kundzi. Tikšanās, kas norisa sirsnīgā gaisotnē, par piecpadsmit minūtēm pārsniedza paredzēto laiku. Sarunas laikā Japānas imperators apliecināja savu interesi par Latviju. Imperators ar Valsts prezidentu pārrunāja vēstures jautājumus, akcentējot Latvijas neatkarības gadus pirms 1940.gada un Latvijas neatkarības atgūšanas laiku, kā arī Latvijas pašreizējo attīstību.

Imperators uzaicināja Valsts prezidentu un Ainu Ulmanes kundzi apmeklēt imperatora kolekciju muzeju, ko Viņa majestāte imperators un Viņas majestāte imperatrise dibināja 1989.gadā. Valsts prezidents pieņēma uzaicinājumu un apmeklēja muzeju, kurā izstādīts vairāk nekā 400 mākslas darbu (700 vienības). Daudzi no šiem darbiem, kas raksturo Japānas kultūru un vēsturi, publiski nebija apskatāmi līdz 1993.gadam, kad muzejs vēra durvis apmeklētājiem.

Valsts prezidents tikās ar Higašikavas pilsētas pārstāvjiem. Pilsētas mērs un delegācijas pārstāvji uzdāvināja Valsts prezidentam māsu Skridu ieskaņoto kompaktdisku, tādējādi izrādot cieņu viņu muzikālajai daiļradei un apliecinot pilsētas sadarbību ar talantīgajām meitenēm. G.Ulmanim tika atskaņota arī Japānā ierakstītā Raimonda Paula dziesma "Dāvāja Māriņa". Higašikavas pilsētas mērs informēja Valsts prezidentu, ka Latvijā drīzumā ieradīsies pilsētas pārstāvis, lai turpinātu veidot kontaktus ar latviešu māksliniekiem, mūziķiem un rakstniekiem.

Japānas preses klubā notika Valsts prezidenta preses konference. Žurnālisti iztaujāja G.Ulmani par Latvijas un Krievijas attiecībām, Latvijas iekļaušanos Eiropas Savienībā (ES) un valsts ekonomiskajiem sasniegumiem. Atbildot uz jautājumiem par Latvijas integrāciju ES, Valsts prezidents uzsvēra Latvijas dinamisko attīstību pēdējos gados, veicot reformas ekonomikā, sabiedrības saliedēšanā un citās jomās. Valsts prezidents sacīja, ka Latvija ir izpildījusi visus saimnieciskos un politiskos priekšnosacījumus, lai ES sāktu ar Latviju iestāšanās sarunas. G.Ulmanis sniedza arī interviju vienam no lielākajiem Japānas laikrakstiem "Asahi" un lielākajai nacionālajai ziņu aģentūrai "Jiji News", kā arī parakstīja starpvaldību līgumu ar Japānas ārlietu ministru par finansu palīdzības piešķiršanu.

Valsts prezidents tikās arī ar Japānas un Latvijas parlamentārās asociācijas Japānas parlamenta pārstāvjiem. G.Ulmanis sarunā izteica gandarījumu par sekmīgo darba vizītes gaitu un to, ka Japānā ir liela ieinteresētība veidot sakarus ar Latviju.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja parlamentārās asociācijas paveikto abu valstu attiecību stiprināšanā un aicināja paplašināt līdzšinējo darbību, iekļaujot tajā arī ekonomiku. G.Ulmanis informēja, ka vizītes laikā vairākkārt ar Japānas pārstāvjiem apspriestas sadarbības iespējas informācijas tehnoloģijas, kokapstrādes, tekstilrūpniecības, zivsaimniecības un tirdzniecības jomā. Valsts prezidents aicināja parlamentāriešus izmantot savas zināšanas par Latviju un ekonomiku, veicinot abu valstu sadarbību minētajās jomās.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!