• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: Par vides aizsardzības aktīvistu akciju Par starpvaldību apvienotās komitejas darbu Kairā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.1998., Nr. 369/372 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33372

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu mērķis - vienota, stabila Eiropa

Vēl šajā numurā

15.12.1998., Nr. 369/372

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— sarunā ar ANO pārstāvniecības

pastāvīgo koordinatoru

Vakar, 14.decembrī, Ministru prezidents Vilis Krištopans tikās ar ANO pārstāvniecības pastāvīgo koordinatoru Latvijā Janu Sandu Sorensenu.

J.Sorensens apsveica V.Krištopanu sakarā ar stāšanos Ministru prezidenta amatā un izteica pārliecību par sekmīgi uzsāktās sadarbības turpmāku attīstību.

J.Sorensens informēja Ministru prezidentu par pārstāvniecības darbību Latvijā no 1993.gada.

V.Krištopans augstu novērtēja ANO pārstāvniecību kā neitrālu un uzticamu partneri, ar kura palīdzību piesaistīts vairāk nekā 16 miljoni ASV dolāru.

J.Sorensens informēja Ministru prezidentu par vispārējo situāciju ANO, par ANO Attīstības programmas finansu situāciju, kā arī par ANO Attīstības padomes programmām Latvijā — sociālās integrācijas, nabadzības apkarošanas un latviešu valodas mācību jomā.

— tiekoties ar Starptautiskā valūtas fonda

pastāvīgo pārstāvi

Vakar, 14.decembrī, Ministru prezidents Vilis Krištopans tikās ar Starptautiskā valūtas fonda pastāvīgo pārstāvi Latvijā un Igaunijā Dimitriju Demeku.

D.Demeks apsveica V.Krištopanu sakarā ar stāšanos Ministru prezidenta amatā.

Ministru prezidents augstu novērtēja Starptautiskā valūtas fonda un Latvijas sadarbību. D.Demeks informēja Ministru prezidentu par Starptautiskā valūtas fonda līdzšinējo sadarbību ar Latvijas valdību, kas uzskatāma par veiksmīgu, konstruktīvu un rezultatīvu.

Sarunu gaitā pārspriesti jautājumi saistībā ar Starptautiskā valūtas fonda un Latvijas memorandu, kā arī vispārējo ekonomisko situāciju valstī, privatizāciju un Latvijas valdības plānoto politiku minētajās jomās.

Valdības preses departaments

Par vides aizsardzības aktīvistu akciju

Eiropas Rekonstrukcijas

un attīstības bankas paziņojums

Šā gada 12.decembrī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) prezidents Horsts Kēlers preses konferencē, kas notika viņa oficiālās vizītes Ukrainā laikā, šādi komentēja jautājumu, vai ERAB ir nodomājusi finansēt Hmeļņickas AES otrā bloka un Rovnas AES ceturtā bloka (H2 un R4) celtniecības pabeigšanu:

— Iespējami ātra Černobiļas AES trešā bloka slēgšana ir prioritārs uzdevums.

Es lūdzu Ukrainas prezidentu Leonīdu Kučmu (tiekoties ar viņu piektdien, 11.decembrī) apstiprināt viņa nodomu ievērot noteikumus, ko paredz Septiņnieka grupas (G—7) un Ukrainas valdības Saprašanās memorands. Viņš atbildēja apstiprinoši.

Saprašanās memorands satur divus elementus: Černobiļas AES slēgšana 2000.gadā un H2 un R4 bloku celtniecības pabeigšana.

ERAB turpinās izstrādāt nosacījumus, kuri tai ļaus iesniegt Direktoru padomei priekšlikumus, kas saistīti ar H2 un R4 celtniecības pabeigšanas projektu.

Nosacījumi, lai iesniegtu priekšlikumus Padomei, ir šādi:

1) skaidrs un atklāts projekta publiskās apspriešanas nobeigums;

2) apstiprinājums, ka projekts tiks īstenots ar vismazākajām izmaksām;

3) pušu — Ukrainas un Krievijas valdību, Eiropas Savienības, G—7 un ERAB — apņēmība ievērot savas saistības.

Uz šādiem pamatiem mēs turpināsim nosacījumu izstrādi. Galīgais lēmums vēl nav pieņemts. ERAB lēmējinstitūcija ir Direktoru padome.

Mums jāapzinās, ka Černobiļas AES slēgšana ir ārkārtīgi steidzams un nepieciešams uzdevums.

"LV" neoficiāls tulkojums

Par starpvaldību apvienotās komitejas darbu Kairā

Lietišķas sadarbības gaisotnē aizvadītajā nedēļā Kairā noritēja Latvijas un Ēģiptes starpvaldību apvienotās komitejas trešā sēde, kurā parakstīts konsultāciju protokols starp Latvijas Ārlietu ministriju un Ēģiptes Ārlietu ministriju, kā arī parafēti trīs līgumi: "Par savstarpēju atteikšanos no vīzām diplomātisko pasu turētājiem", "Par sadarbību kultūras jomā" un līgums "Par sadarbību izglītības un zinātnes jomā".

Pārrunāti arī jautājumi par Tuvo Austrumu miera procesu, Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību, kā arī politiskajiem un ekonomiskajiem notikumiem Krievijā. Īpaša vērība Kairas sarunās veltīta abu valstu tirdzniecības un ekonomisko sakaru veicināšanai, apspriežot konkrētus priekšlikumus šajā jomā.

Latvijas un Ēģiptes apvienotās komitejas sēdē no mūsu valsts puses piedalījās Ārlietu, Ekonomikas, Finansu, Kultūras, Satiksmes, arī Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī Latvijas Attīstības aģentūras pārstāvji. Delegāciju vadīja Ārlietu ministrijas Otrā politiskā departamenta direktors Rihards Muciņš.

Latvijas un Ēģiptes starpvaldību apvienotā komiteja tika izveidota saskaņā ar 1994. gada 12. oktobrī parakstīto Latvijas un Ēģiptes līgumu "Par ekonomisko, tehnisko un zinātnisko sadarbību". Komitejas pirmā sēde notika 1996. gada maijā Kairā, bet otrā sēde — pērn, augustā, Rīgā.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!