• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sakarā ar notikumiem Čečenijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.1995., Nr. 202 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33532

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sakarā ar starpgadījumu Indijā

Vēl šajā numurā

30.12.1995., Nr. 202

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sakarā ar notikumiem Čečenijā

Kopš traģisko notikumu sākuma Čečenijā 1994.gada decembrī Krievijas Federācijas oficiālas amatpersonas masu informācijas līdzekļos vairākkārt ir izteikušās par Latvijas iedzīvotāju līdzdalību Čečenijas konfliktā. Šajā sakarā LR Ārlietu ministrija ir griezusies pie Krievijas puses, pieprasot apstiprināt šādu faktu patiesīgumu. Līdz šim Latvijas varas iestādēm nav sniegta informācija, kas liecinātu par Latvijas iedzīvotāju līdzdalību notikumos Čečenijas Republikā.

26.decembrī Maskavā preses konferences laikā D.Zavgajevs, kurš uzņēmies Čečenijas valdības vadītāja pienākumus, izteica apgalvojumu, ka Čečenijā arestēto vidū, kuri veikuši vai ir mēģinājuši veikt teroristiskus aktus, ir bijušas personas, kuras sūtītas no Latvijas.

Šajā sakarā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs M.Riekstiņš informē presi, ka Latvijas valdība nav veikusi Latvijas iedzīvotāju organizēšanu un nosūtīšanu uz militārā konflikta zonu Čečenijas Republikas teritorijā. Ārlietu ministrijas rīcībā nav arī informācijas par Latvijas iedzīvotāju piedalīšanos šajās akcijās. Latvijas Ārlietu ministrija lūgs papildu informāciju un paskaidrojumus Krievijas Ārlietu ministrijai.

Vienlaicīgi LR Ārlietu ministrija izsaka nožēlu par bruņotajās sadursmēs Gudermesā un Urus-Martanā bojā gājušajiem civiliedzīvotājiem un militārpersonām. Ārlietu ministrija uzsver, ka tā konsekventi iestājas pret spēka lietošanu kā konflikta risinājumu līdzekli, aicina ilgstošo karadarbību pārtraukt un visas problēmas risināt sarunu ceļā.

ĀM preses centrs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!