• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ražotāju deklarāciju pārtikas produktiem, kosmētikas, parfimērijas līdzekļiem un rotaļlietām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.1995., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33562

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tradīciju kļūst - Latvijas Lielā mūzikas balva

Vēl šajā numurā

07.01.1995., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Labklājības ministrijas informācija

Par ražotāju deklarāciju pārtikas produktiem, kosmētikas, parfimērijas līdzekļiem un rotaļlietām

Kvalitātes nodrošināšanas Nacionālās programmas ietvaros Latvijā ir pieņemti Eiropas 45000 sērijas standarti kā Nacionālie, tai skaitā arī EN 45014 "Ražotāja (piegādātāja) deklarācijas par preču atbilstību. Vispārīgie kritēriji", kuru mērķis ir paaugstināt ražotāja (piegādātāja) atbildību par ražojuma (procesa vai pakalpojuma) atbilstību valstī noteiktajām prasībām. Ar EN 45014 standarta ieviešanu, Latvijas uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), kuri ražo pārtikas produktus, parfimērijas, kosmētikas līdzekļus un rotaļlietas, var deklarēt savu ražojumu atbilstību normatīvo dokumentu prasībām, tai skaitā nekaitīgumu cilvēka veselībai un apkārtējai videi.

Viens no priekšnosacījumiem deklarācijas ticamībai ir ražošanas kvalitātes sistēmas novērtēšana un pārraudzība, ko ir veikusi neatkarīga (notificēta) institūcija — šobrīd Latvijas Republikā ar Ministru kabineta 1994.gada 12.aprīļa noteikumiem nr.87 "Par pārtikas produktu un preču, parfimērijas izstrādājumu un rotaļlietu obligāto sertifikāciju" nozīmētais Labklājības ministrijas Nacionālais pārtikas sertifikācijas centrs vai ar tā pilnvarojumu — cita sertifikācijas institūcija.

Sakarā ar to, ka Eiropas standarts EN 45014 tiek ieviests Latvijā, sākot ar 1995.gada 1.janvāri, ieviešanas (aprobācijas) laikā – līdz 1995.gada 1.jūlijam tiek dota iespēja pašmāju ražotājiem veikt papildu pasākumus ražotās produkcijas kvalitātes uzlabošanā un tās stabilitātes nodrošināšanā. Līdz 1995.gada 1.jūlijam uzņēmuma produkcijas kvalitāti apliecina pats ražotājs atbilstoši EN 45014.

Nacionālais sertifikācijas centrs koordinē uzraudzību, lai uzņēmumu pašapliecinātā produkcija atbilstu drošuma un nekaitīguma prasībām.

Labklājības ministrijas Vides veselības departamenta

Nacionālā pārtikas, parfimērijas, kosmētikas līdzekļu un rotaļlietu sertifikācijas centra direktora v.i. A.Jurēviča

 

Apstiprinu:

LM Vides veselības departamenta direktors

A.Jurēvics

1994.g. 29.12.

Saskaņots:

EM Tirdzniecības politikas

departamenta direktora vietniece,

Nacionālās kvalitātes nodrošināšanas

programmas koordinatore

L.Stelpe, 1994.g. 29.12.

Saskaņots:

ZM Lauksaimniecības

departamenta direktors

J.Kuzma

1994.g. 29.12.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!