• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtību, kādā tiek dots ierēdņa kandidāta solījums, un ar to saistīto pienākumu parakstīt ierēdņa kandidāta apliecinājumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.1995., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33565

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 10.01.1995.

Laidiena Nr. 4, OP 1995/4

Vēl šajā numurā

07.01.1995., Nr. 3

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts civildienesta pārvalde

Veids: instrukcija

Numurs: 11

Pieņemts: 29.12.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts civildienesta pārvaldes instrukcija nr. 11

Rīgā 1994.gada 29.decembrī

Par kārtību, kādā tiek dots ierēdņa kandidāta solījums, un ar to saistīto pienākumu parakstīt ierēdņa kandidāta apliecinājumu

Izdota saskaņā ar likumu "Par valsts civildienestu"

 

I Vispārīgie noteikumi

1. Šī instrukcija nosaka kārtību, kādā valsts civiliestādēs (turpmāk tekstā — civiliestādes) notiek ierēdņa kandidāta solījuma došana, kā arī kārtību, kādā ministrijas un Valsts civildienesta pārvalde (VCP) tiek informēta par ierēdņa kandidāta solījumu nodevušo ierēdņu skaitu.

 

II Solījuma došanas kārtība

2. Ne vēlāk kā mēneša laikā pēc tam, kad ierēdņa kandidāts ar civiliestādes vadītāja rīkojumu ir iecelts valsts civildienesta ierēdņa amatā (turpmāk tekstā — amats), tiek dots ierēdņa kandidāta solījums.

3. Civiliestādes, kurā amatu pilda ierēdņa kandidāts, personāla nodaļas (daļas) vadītājs ne vēlāk kā nedēļas laikā pēc ierēdņa kandidāta iecelšanas amatā uzaicina viņu dot ierēdņa kandidāta solījumu.

4. Ierēdņa kandidāta solījums tiek dots civiliestādē, kurā amatu pilda ierēdņa kandidāts. Solījumu pieņem civiliestādes vadītājs vai viņa pienākumu izpildītājs, klātesot personāla nodaļas (daļas) un attiecīgās struktūrvienības vadītājam. Ierēdņu kandidātu skaitu, kuri vienā reizē dod solījumu, nosaka civiliestādes vadītājs.

Civiliestāžu vadītāji ierēdņa kandidāta solījumu dod augstākstāvošajā civiliestādē vai institūcijā, kura viņus iecēlusi ierēdņa amatā.

5. Katram ierēdņa kandidātam personāla nodaļā (daļā) tiek sagatavots ierēdņa kandidāta solījuma teksts, kurā iekļauts ierēdņa kandidāta vārds, uzvārds, likuma "Par valsts civildienestu" 14. pantā minētais ierēdņa kandidāta solījuma teksts, kā arī paredzēta vieta datumam un ierēdņa kandidāta personīgajam parakstam.

6. Katrs ierēdņa kandidāts individuāli paraksta ierēdņa kandidāta solījumu. Parakstītais ierēdņa kandidāta solījums pievienojams ierēdņa kandidāta personīgajai lietai, tā norakstu (kopiju) izsniedzot ierēdņa kandidātam.

 

III Ar ierēdņa kandidāta solījuma došanu radies pienākums parakstīt ierēdņa kandidāta apliecinājumu

7. Ierēdņa kandidāts ne vēlāk kā nedēļas laikā pēc ierēdņa kandidāta solījuma došanas paraksta apliecinājumu par to, ka viņš ievēro un apņemas arī turpmāk ievērot likuma "Par valsts civildienestu" prasības (šīs instrukcijas pielikums nr. 1). Parakstītais apliecinājums pievienojams ierēdņa kandidāta personiskajai lietai, tā norakstu (kopiju) izsniedzot ierēdņa kandidātam.

 

IV Uzskaite

8. Lai veiktu ierēdņa kandidāta solījumu devušo un apliecinājumu parakstījušo ierēdņu kandidātu uzskaiti, ministriju pārraudzības un pakļautības civiliestāžu personāla daļu vadītāji ne vēlāk kā līdz katra gada 10. janvārim un 10. jūlijam nosūta attiecīgajai ministrijai pārskatu par iepriekšējā pusgada laikā attiecīgajā civiliestādē ierēdņa kandidāta solījumu devušo un šīs instrukcijas 7. punktā minēto apliecinājumu parakstījušo ierēdņu kandidātu skaitu.

9. Ministriju personāla nodaļas apkopo un ne vēlāk kā līdz katra gada 20. janvārim un 20. jūlijam nosūta VCP pārskatu par iepriekšējā pusgada laikā ministrijā un tās pārraudzības un pakļautības civiliestādēs ierēdņa kandidāta solījumu devušo un šīs instrukcijas 7. punktā minēto apliecinājumu parakstījušo ierēdņu kandidātu skaitu (šīs instrukcijas pielikums nr.2).

Piezīme. Minētais pārskats par visu 1994.gadu nosūtāms VCP līdz 1995.gada 20. februārim.

Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks Indulis Tupesis

 

 

Pielikums nr. 1 VCP instrukcijai nr. 11

Ierēdņa kandidāta apliecinājums

 

Es ___________________________apliecinu, ka ievēroju un arī turpmāk
      (ierēdņa kandidāta vārds, uzvārds)

apņemos ievērot likumā "Par valsts civildienestu" ierēdņu kandidātiem izvirzītās prasības, proti:

1) es nepiedalos un neesmu iesaistījies (-usies) apdrošināšanas sabiedrību, banku, biržu un citu uzņēmējsabiedrību pārvaldes un revīzijas struktūrās, izņemot gadījumos, kad esmu ar valsts institūcijas aktu pilnvarots pārstāvēt šajās struktūrās valsts īpašuma daļu vai aizstāvēt valsts ekonomiskās intereses,

2) es nepildu nekādus pienākumus un nesniedzu apmaksātus pakalpojumus uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās), kas ir materiāli atkarīgi no tās valsts civiliestādes, kurā es pildu valsts civildienesta pienākumus, vai kas atrodas minētās civiliestādes padotībā,

3) es nepiedalos un neesmu iesaistījies (-usies) peļņas uzņēmumos, kā arī darījumos, kuru dēļ manas personiskās intereses varētu saskarties ar izpildāmā valsts civildienesta interesēm vai arī kuru norisi es varētu ietekmēt, izmantojot dienesta stāvokli,

4) es bez valsts civiliestādes vadītāja piekrišanas neveicu atalgojamus blakusdarbus,

5) es neieņemu vēlētus amatus politiskajās organizācijās un to apvienībās, nedz arī vēlēšanu apvienībās.

Tāpat apliecinu, ka uz mani neattiecas citi likumos noteiktie ierobežojumi ieņemt ierēdņa amatu, kā arī iespējamo izmaiņu gadījumā apņemos ziņot savam tiešajam priekšniekam par tām.

Apzinos to, ka apzināti nepatiesu ziņu sniegšanas vai ziņu slēpšanas gadījumā mani var saukt pie atbildības saskaņā ar Latvijas Kriminālkodeksu, kā arī citiem Latvijas Republikas likumiem.

 

______, 199___ . gada ___. ______________________

____________________________________________
(ierēdņa kandidāta personīgais paraksts un tā atšifrējums)

 

Pielikums nr. 2 VCP instrukcijai nr. 11

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!