• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - par mediķu problēmām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.1995., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33588

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzņēmumu reģistra ziņas

Vēl šajā numurā

10.01.1995., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents - par mediķu problēmām

Lai apspriestu medicīnas aktuālākās problēmas, vakar, 9.janvārī, Ministru prezidents Māris Gailis aicināja uz tikšanos Latvijas medicīnas darbinieku profesionālo organizāciju un arodbiedrību pārstāvjus. Sarunā piedalījās arī labklājības ministrs Andris Bērziņš.

Kā viens no svarīgākajiem tika pārrunāts mediķu darba apmaksas jautājums. Abas puses vienojās, ka līdz šā gada 1.martam jāizstrādā un jāpieņem noteikumi, kas paredzētu algu paaugstināšanu augsti kvalificētajiem medicīnas darbiniekiem, kas strādā intensīvos darba apstākļos.

M.Gailis atzina par pamatotām mediķu pretenzijas pret Labklājības ministrijas Veselības departamenta darba stilu un apsolīja darīt visu iespējamo, lai uzlabotu departamenta ierēdņu darba efektivitāti. Veselības departamentam tiks uzdots paātrināt ārstniecisko iestāžu akreditācijas noteikumu izstrādi un uzsākt tās realizāciju. Pievēršoties medicīnas finansējuma jautājumiem, premjerministrs atgādināja, ka valdības uzdevums ir nodrošināt kopējo medicīnas finansējuma apjomu valstī, taču par konkrēto ārstniecības iestāžu finansēšanu atbild pašvaldības, kuru budžetos šiem mērķiem paredzēti līdzekļi, aprēķinot veselības aprūpes noteiktās normas vienam cilvēkam. Pašvaldības, kas pašu spēkiem nespēs nodrošināt nepieciešamo finansējuma līmeni, varēs saņemt dotāciju no pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda un valsts budžeta.

Tikšanās dalībnieki vienojās, ka veselības aizsardzības iestāžu aplikšanā ar nodokļiem neatkarīgi no to īpašuma formas jāpiemēro vienoti kritēriji, paredzot nodokļu atvieglojumus.

Pēc medicīnas darbinieku arodbiedrības pārstāvju atzinuma vakar uzsāktās sarunas lauj risināt veselības aprūpes sasāpējušās problēmas, tādējādi novēršot streika nepieciešamību.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!