• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 7. janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.1995., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33591

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts un sociālo lietu komitejā

Vēl šajā numurā

10.01.1995., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 7. janvāra sēdē

Lai Satversmes 81. panta kārtībā pieņemtu vairākus steidzamus likumprojektus, arī sestdien, 7. janvārī, uz sēdi pulcējās LR Ministru kabinets.

Sēdē pieņēma likumprojektu "Par vērtspapīriem", kas nosaka vērtspapīru publiskās izlaides, reģistrācijas un apgrozības kārtību, kā arī vērtspapīru tirgus dalībnieku darbību un atbildību Latvijā. Likuma mērķis ir aizsargāt ieguldītāju intereses, nodrošinot atklātību un visām personām vienlīdzīgas iespējas darbībai vērtspapīru tirgū, kā arī vienādu pieeju informācijai, kas saistīta ar vērtspapīru publisko izlaidi, reģistrāciju un apgrozību. Vērtspapīru koncepcijas kontekstā valdība pieņēma arī grozījumus likumā "Par biržām", "Par bezpeļņas organizāciju" un "Par akciju sabiedrībām". Biržu minimālais statūtkapitāls palielināts līdz 100 000 latu.

Pieņemts likumprojekts "Par būvniecību". Ar to tiek regulētas būvniecības dalībnieku savstarpējās attiecības un tiesības, pienākumi un atbildība par būvniecības rezultātā tapušās būves atbilstību tās uzdevumam, normatīviem aktiem, ekonomiskajam izdevīgumam un kalpošanas ilgumam, kā arī institūciju kompetence būvniecības pārzināšanā.

Valdība pieņēma likumprojektu "Par zvērinātiem revidentiem", kas nosaka minēto amatpersonu profesionālās darbības tiesiskos pamatus. Likumā noteikts, ka par zvērinātiem revidentiem var būt rīcībspējīgas personas, kuras sasniegušas 25 gadu vecumu un kurām ir augstākā ekonomiskā izglītība un ne mazāk kā trīs gadu pieredze grāmatvedības un finansu revīzijas darbā. Savā profesionālajā darbībā zvērināti revidenti ir neatkarīgi un pakļaujas vienīgi LR likumiem. Licences zvērinātiem revidentiem izsniegs Grāmatvedības metodiskās padomes metodiskā komisija, kuras sastāvu ieceļ un apstiprina Finansu ministrija.

Izdarīti grozījumi MK 1994. gada 30. augustā pieņemtajos "Ārstniecības noteikumos". Paredzēts pagaidām atteikties no reģionālo veselības nodaļu izveidošanas valstī.

Visi iepriekš minētie likumprojekti pieņemti Satversmes 81. panta kārtībā.

MK parastā kārtībā akceptēja izskatīšanai Saeimā grozījumus "Izglītības likumā", kas paredz piešķirt mācību un audzināšanas iestāžu vadītājiem lielāku patstāvību, rīkojoties ar piešķirtajiem līdzekļiem, tai skaitā algu izmaksām.

Ņemot vērā sarežģīto situāciju atsevišķu pašvaldību apgādē ar mazutu, valdība nolēma apkures sezonas nodrošināšanai realizēt no valsts rezervēm 14 000 tonnu mazuta. Valdības rīkojums nosaka: samaksas termiņš par saņemto kurināmo ir 1995. gada 1. maijs.

Vēl MK apstiprināja Andri Ūķi Valsts zivsaimniecības pārvaldes priekšnieka amatā.

Valdības preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!