• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.1995., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33596

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

MK Ārlietu un drošības komitejā

Vēl šajā numurā

10.01.1995., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejā

 

Vakar, 9.janvārī, Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja izskatīšanai valdības sēdē akceptēja noteikumus "Par priekšnoteikumiem iekšējā tirgus aizsardzības izstrādāšanai" un "Par Latvijā ražoto pārtikas preču un dzīvo mājlopu tirgus aizsardzību". To mērķis ir pasargāt pašmāju graudu, piena, gaļas un to izstrādājumu, kā arī dzīvo mājlopu ražotājus vai audzētājus no lētās ārvalstu produkcijas importa. Lai to veiktu, paredzēts ieviest speciālu licencēšanas kārtību, kura paredz, ka tiek noteiktas kvotas minēto lauksaimniecības preču importam. Atbilstoši šīm kvotām tiks izsniegtas licences importam.

Apspriešanai valdības sēdē komiteja nolēmusi virzīt arī kārtību, kādā izsniedzamas speciālās atlaujas preču ievešanai un izvešanai ar pazeminātām muitas tarifa likmēm. Atļaujas izsniegs atbilstoši noteiktam preču apjomam (kvotai), tai skaitā saskaņā ar noslēgtajiem starpvalstu līgumiem. Kvotas konkrētām uzņēmējsabiedrībām dalīs Konsulatatīvā muitas tarifu padome, bet licences (atbilstoši kvotām) izsniegs Zemkopības ministrija vai Ekonomikas ministrija.

Komiteja akceptējusi arī meža atjaunošanas un meža atjaunošanas darbu finansēšanas kārtību. Tie aizstās līdz šim spēkā esošo kārtību un attieksies arī uz privātīpašumā esošo meža resursu atjaunošanu. Tā gadījumos, ja privātmeža īpašnieks pats nevēlēsies nodarboties ar meža atjaunošanu, to veiks par valsts mežsaimniecības attīstības fonda līdzekļiem, vēlāk piedzenot no īpašnieka maksu par padarīto darbu.

Atbalstīts arī priekšlikums par konkursa sarīkošanu, lai noteiktu firmu, kura piegādās nepieciešamās iekārtas vienotai speciālo mobilo radiosakaru sistēmai, kuras izmantotāji būs valsts institūcijas un nacionālie bruņotie spēki. Šī konkursa organizēšanu uzticēs speciālai valdības izveidotai komisijai.

Komiteja atbalstījusi arī Satiksmes ministrijas lūgumu par valdības garantiju izsniegšanu Dānijas piešķirtajam bezprocentu kredītam 2 750 000 USD apmērā. Šos līdzekļus paredzēts izmantot ceļu seguma pārraudzības projekta realizācijai. Projekts paredz izveidot ceļu seguma kontroles sistēmu, kas ļaus veikt ceļu remontu tajos posmos, kur tas konkrētajā brīdī visvairāk nepieciešams.

Vēl nolemts saglabāt ēku Rīgā, Veldres ielā 1a, valsts īpašumā. Tā (bērnudārzs) jāpārņem Labklājības ministrijai no valsts kombināta "Ritms". Savukārt Zemkopības ministrijas Valsts meža dienesta valsts institūciju valdījumā komiteja ieteikusi nodot 35 nekustamā īpašuma objektus — galvenokārt dzīvojamās mājas.

Valdības preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!