• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 10.janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.1995., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33634

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts civildienesta ziņas

Vēl šajā numurā

12.01.1995., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 10.janvāra sēdē

Otrdien, 10.janvārī, valdība kārtējā sēdē akceptēja likumprojektu "Par uzņēmējdarbības regulēšanu enerģētikā". Likumprojekta mērķis ir nodrošināt energoapgādes valstisku regulēšanu, saskaņojot enerģijas ražotāju, patērētāju un valsts intereses. Šim nolūkam projekts paredz izveidot īpašu regulējošu institūciju — energoapgādes regulēšanas padomi, kura apstiprinās energoapgādes uzņēmumu aprēķinātos tarifus un veiks šo uzņēmumu licencēšanu. Paredzams, ka padome darbu varēs uzsākt šā gada otrajā pusē. MK ierosinās apstiprināšanai Saeimā padomes priekšsēdētāja kandidatūru un pēc viņa ieteikumiem apstiprinās padomes sastāvu. Šobrīd Latvijā darbojas siltumenerģijas tarifu padome, kuras kompetencē ietilpst galvenokārt domstarpību izskatīšana starp energoapgādes uzņēmumiem un pašvaldībām. Likumprojekta realizācija ļaus izveidot mehānismu enerģijas patērētāju — rūpniecības uzņēmumu un iedzīvotāju — interešu aizsardzībai.

Akceptēti grozījumi likumā "Par policiju". Tie paredz turpmāk piešķirt policijas darbības attīstīšanai un veicināšanai 80 procentus no iekasētajiem naudas sodiem, kā arī 80 procentus no ieņēmumiem, kas gūti, realizējot likumā noteiktajā kārtībā konfiscēto mantu un preces. Līdz šim policijas rīcībā palika tikai 20 procenti minēto līdzekļu. Savukārt valdības akceptētie grozījumi likumā "Par valsts ieņēmuma dienestu" paredz izmantot VID darbības attīstībai un veicināšanai 20 procentus no budžetā un speciālajos valsts un pašvaldību ārpusbudžeta fondos pārskaitāmajiem maksājumiem, kuri papildus aprēķināti pārbaužu, kontroles un revīziju veikšanas rezultātā, kā arī 80 procentus no summām, kas ieņemtas, realizējot konfiscēto preci un iekasējot naudas sodus.

MK apstiprināja grozījumus nolikumā "Par LR ieceļošanas vīzām un to izsniegšanas kārtību". Grozījumi precizē vīzas funkcijas, nosakot, ka tā ir atļauja ne tikai ieceļot, bet arī atļauja uzturēties valstī vai šķērsot tās robežu tranzītā. Turpmāk vīzas kopējais termiņš gada laikā varēs būt ilgāks par trim mēnešiem, ja persona saņēmusi daudzkārtējo vīzu un vairākkārt apmeklē Latviju īslaicīgi. Paredzēts izsniegt arī daudzkārtējās biznesa vīzas uz termiņu līdz vienam gadam. Ārvalstu diplomāti vai oficiālas personas, kuras Latvijā ierodas ar Ārlietu ministriju iepriekš saskaņotā vizītē, diplomātisko vīzu turpmāk varēs saņemt arī lidostā. Bērniem līdz 16 gadiem atbilstoši starptautiskajai praksei paredzēts izsniegt vīzas bez maksas.

Izskatīšanai Saeimā tika akceptēts likumprojekts "Par aizsargjoslām". Lai sagatavotu līgumu par Latvijas līdzdalību programmā "Partnerattiecības mieram", ar valdības lēmumu izveidota speciāla darba grupa.

Valdība izskatīja četru valsts pilsoņu lūgumus par atteikšanos no Latvijas pavalstniecības un atzina viņus par LR pilsonību zaudējušiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!