• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Ministru prezidenta - Baznīcu vadītāji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.1995., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33693

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien - Latvijas Republikas de jure 74. gadskārta

Vēl šajā numurā

26.01.1995., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Ministru prezidenta — Baznīcu vadītāji

Vakar, 25. janvārī, Ministru prezidents Māris Gailis tikās ar Latvijas lielāko reliģisko konfesiju — luterāņu, katoļu, pareizticīgo, baptistu— un Saeimas frakciju vadītājiem, lai uzklausītu viedokļus par otrajam lasījumam sagatavoto likumprojektu "Par reliģiskajām organizācijām".

Latvijas baznīcu augstākie garīdznieki savu nostāju izklāstījuši Valsts prezidentam, Saeimas priekšsēdētājam un Ministru prezidentam adresētajā vēstulē, kurā izteikts lūgums apturēt likumprojekta izskatīšanu, jo vairākas tajā iekļautās normas neapmierina Latvijas baznīcas. Pēc vēstules autoru domām, likumprojekts veicinās dažādu sektu un reliģisko kustību ieplūšanu mūsu valstī, jo paredz piešķirt tām vienādas tiesības ar Latvijas tradicionālajām konfesijām. Tādēļ jaundibināto reliģisko organizāciju reģistrāciju tiek ierosināts veikt divos posmos. Baznīcu vadītāji izteikuši bažas sakarā ar seksa, alkoholisma un māņticības aizvien pieaugošo propagandu sabiedrībā, kas visvairāk ietekmē jauno paaudzi. Pēc viņu domām, Latvijas skolās būtu jāievieš obligātas ticības mācības vai ētikas stundas, kas audzinātu jaunatni atbilstoši kristietības un vispārcilvēciskās morāles principiem. Tāpat valdība tiek aicināta atjaunot Reliģisko lietu departamentu.

Ministru prezidents M.Gailis un Saeimas frakciju vadītāju lielākā daļa piekrita garīdznieku viedoklim, bet likumprojekta pārstrādāšanu un sagatvošanu turpmākai izskatīšanai parlamentā nolemts uzticēt darba grupai, kurā būs Saeimas frakciju, cilvēktiesību komisijas un reliģisko konfesiju pārstāvji.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!