• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Tā sēkla, ko mēs sējam, dīgst tikai pēc ilgiem gadiem : bērnu bērniem tur nākas pļaušana, kur mums krītas sēšana.". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.1995., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33759

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz Eiropas Padomi

Vēl šajā numurā

31.01.1995., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atis Kronvalds:

"Tā sēkla, ko mēs sējam, dīgst tikai pēc ilgiem gadiem : bērnu bērniem tur nākas pļaušana, kur mums krītas sēšana."

Vakar, 30.janvārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis sveica Latvijas labākos skolotājus, kam par sevišķiem nopelniem talantīgāko skolēnu apzināšanā un audzināšanā piešķirta Ata Kronvalda prēmija. Ata Kronvalda Goda diploms, grāmata, simt latu prēmija un piemiņas zīme tika svinīgi pasniegti Rīgas 1.ģimnāzijas matemātikas skolotājam Alfrēdam Gravam, Valmieras Viestura vidusskolas skolotājam Robertam Pogulim, Jelgavas Spīdolas skolas skolotājam Gunāram Kurlovičam, Preiļu 1.vidusskolas matemātikas skolotājai Mārītei Seilei, Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotājai Laimai Pērkonei un Smiltenes vidusskolas ģeogrāfijas skolotājam Ilgvaram Ābolam. Šo prēmiju var ierosināt skolotāju grupa vai arī audzēkņi, kā tas, piemēram, noticis Spīdolas ģimnāzijā.

Apsveicot prēmijas laureātus, izglītības un zinātnes ministrs Jānis Vaivads Ata Kronvalda vārdiem teica, ka šo skolotāju darbs nezudīs kā pelavas vējā un vēlēja, lai katrs skolotājs aiz sevis atstāj vismaz vienu sekotāju savā priekšmetā un audzināšanas darbā.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis runāja par Ata Kronvalda personības gaišo starojumu, viņa vietu latviešu kultūras un izglītības attīstībā. Prezidents atgādināja Ata Kronvalda trāpīgo atziņu, ka latviešu kultūra uzplaukst ne tamdēļ, ka to atļāvusi viena vai otra lielvara, bet gan tamdēļ, ka tas atspoguļo tautas garīgo spēku un arī nacionālo pārliecību.

Valsts prezidenta Kanceleja, A.B.

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!