• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zviedrijas kultūras ministre Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.1995., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33762

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

31.01.1995., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zviedrijas kultūras ministre Rīgā

Šodien Rīgā pēc Latvijas kultūras ministra ielūguma ierodas Zviedrijas kultūras ministre Margota Valstrēma (Margot Wallstrom). Savā divu dienu vizītē viešņa apmeklēs Saeimas Kultūras, izglītības un zinātnes komisiju, tiksies ar Latvijas kultūras ministru Jāni Dripi un virkni autoritatīvu Latvijas kultūras darbinieku, iepazīsies ar Latvijas galvaspilsētu un tās kultūras dzīvi.

Margota Valstrēma dzimusi 1954.gadā Vesterbotenā un studējusi politiskās zinātnes Stokholmas universitātē. Divdesmit gadu vecumā Margota Valstrēma sāka savu politisko darbību. Vispirms viņa bija Zviedrijas sociāldemokrātu jaunatnes savienības sekretāre Vermlandē. Vēlāk nākamā ministre aktīvi darbojās Zviedrijas arodbiedrību konfederācijā Vermlandē, bet pēc tam tika ievēlēta parlamentā, kur darbojās izglītības komitejā. Astoņdesmito gadu otrajā pusē Margota Valstrēma strādāja banku jomā, bet no 1988.līdz 1991.gadam bija līdztiesības, jaunatnes un patērētāju lietu īpašo uzdevumu ministre. Civilās administrācijas ministrijā. No 1992.gada Margota Valstrēma īsu laiku darbojās Vermlandes televīzijā. Kopš 1993.gada viņa ir Zviedrijas Sociāldemokrātu partijas izpildkomitejas locekle.

Zviedrijas kultūras ministrei ir divi dēli, turklāt jaunākais — Ēriks — ir tikai gadu vecs.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!