• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cilvēktiesību programmas apstiprinājums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.1995., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33773

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas un finansu komitejas sēde

Vēl šajā numurā

31.01.1995., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Cilvēktiesību programmas apstiprinājums

Otrdien, 24.janvārī, Ministru kabinets apstiprināja Latvijas Valsts cilvēktiesību aizstāvības un veicināšanas programmu ( skat. zemāk — 2. un 3. lpp. ).

Valsts programma pieņemta, apzinoties vajadzību pēc sabiedrības vispārejas informētības par cilvēktiesību jēdzienu un to atbildību, kāda valstij un katram sabiedrības loceklim būtu jāuzņemas cilvēktiesību aizstāvībā un veicināšanā. Apzinoties savu atbildību saskaņā ar starptautiski pieņemtajām cilvēktiesību normām aizsargāt savu iedzīvotāju tiesības, valdība ir radījusi pamatu cilvēktiesību aizsardzības mehānismam.

Programmas saturs aptver sešas daļas: izglītība, apmācība un informācija; jautājumi, kas skar mazaizsargāto grupu tiesību pārstāvjus; pastāvošā nacionālā struktūrā (Saeima, valdība, pārvalde, tiesas, ierēdņu un juristu profesionālā sagatavotība, prokuratūra un policija, nevalstiskās organizācijas); masu informācijas līdzekļi; Latvijas starptautisko līgumu saistības; secinājumi: neatkarīgās cilvēktiesību padomes izveidošana.

Apvienoto Nāciju Organizācijas 1993.gada vispasaules cilvēktiesību konferences nobeiguma dokumentā valstis tika aicinātas izveidot Valsts cilvēktiesību aizstāvības un veicināšanas programmas. Latvija ir viena no pirmajām valstīm, kura ir atsaukusies šim aicinājumam un izveidojusi šādu programmu.

Ministru kabinets uzdevis Valdības indivīdu tiesību aizsardzības darba grupai līdz 15. martam izstrādāt likumprojektu par neatkarīgās cilvēktiesību padomes izveidošanu.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!