• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas delegācija - uz Franciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.1995., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33791

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republika - Eiropas Padomē

Vēl šajā numurā

01.02.1995., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas delegācija — uz Franciju

Vakar, 31.janvārī, Latvijas Republikas ārlietu ministrs Valdis Birkavs un Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš devās uz Franciju, lai šodien, 1.februārī, piedalītos IFRI (Francijas Ārpolitikas institūts) organizētajā konferencē — "Baltijas valstis un Eiropas sadarbība". Latvijas delegācijas sastāvā šo pasākumu apmeklē arī vēsturnieks Dr.hist.hab.Aivars Stranga.

Paredzēts, ka šajā konferencē par jautājumu "Baltijas valstis un to reģions" referēs Latvijas ārlietu ministrs Valdis Birkavs, Igaunijas ārlietu ministrs Jiri Luiks un Lietuvas ārlietu ministrs Povils Gilis.

Konferences apaļajos galdos plānots apspriest vairākus tematus — Baltijas valstu iekšējā situācija, Baltijas valstu attiecības ar kaimiņiem austrumos, Baltijas valstu reģionālā vide, reģionālās kooperācijas perspektīvas un ziemeļu dimensija, Baltijas valstis un citi dalībvalsts kandidāti, Baltijas valstis un Eiropas identitāte, tuvināšanās Eiropas Savienībai: politiskie, ekonomiskie un drošības motīvi, Francijas prezidentūra un Stabilitātes pakts.

Iecerēts, ka konferencē vēl piedalīsies Zviedrijas un Dānijas ārlietu ministri, kā arī citi prominenti Dānijas, Francijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Somijas, Vācijas un Zviedrijas valsts un akadēmisko aprindu pārstāvji.

LR ārlietu ministram V.Birkavam plānotas vairākas atsevišķas tikšanās — ar Francijas valdības Eiropas lietu ministru Alēnu Lamasūru, Francijas Nacionālās asamblejas Ārlietu komisijas vadītāju Žanu Fransuā Deņjo, Baltijas valstu draudzības grupas vadītāju Mišelu Pelšā un citām amatpersonām.

Latvijas delegācijas atgriešanās — piektdien, 3.februārī.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!