• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs - Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.1995., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Un Latvija kā līdztiesīga nostājās pasaules valstu saimē

Vēl šajā numurā

02.02.1995., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs — Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā

31.janvāra pēcpusdienā Strasbūrā notika Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja Anatolija Gorbunova un Latvijas delegācijas preses konference. Visvairāk žurnālistus interesēja, kā Latvija, kļuvusi par Eiropas Padomes dalībvalsti, balsotu par Krievijas iestāšanos EP.

Pēc A.Gorbunova domām, jādara viss, lai integrētu un tuvinātu Krieviju Eiropai. Neliedzot Krievijai šo iespēju, tai jāizvirza tikpat stingras prasības kā Latvijai.

Pēc preses konferences A.Gorbunovam bija tikšanās ar Krievijas delegācijas locekli, Valsts domes Likumdošanas komisijas priekšsēdētāju Vladislavu Tumanovu. V.Tumanovs apsveica Latvijas delegāciju ar vienprātīgo balsojumu par Latvijas uzņemšanu Eiropas Padomē un izteica cerību, ka ekonomiskā sadarbība starp Latviju un Krieviju, kas ir aktivizējusies pēc savstarpējo līgumu noslēgšanas, turpināsies.

A.Gorbunovs uzaicināja V.Tumanovu apmeklēt Latviju, lai turpinātu sarunas par Latvijas un Krievijas pierobežas rajonu sadarbību.

Saeimas ziņu dienests

 

Trešdien, 1.februārī, Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs savas vizītes laikā EPPA tikās ar Portugāles prezidentu Mario Soarešu.

M.Soarešs apsveica A.Gorbunovu ar vienbalsīgi pieņemto lēmumu par Latvijas uzņemšanu EP. Saeimas priekšsēdētājs pateicās par Portugāles valdības un parlamentārās delegācijas atbalstu, kā arī informēja Portugāles prezidentu par situāciju Latvijā un par tām problēmām likumdošanā, kuras Latvijai radījis tās vēsturiskais mantojums.

M.Soarešs ar pateicību atskatījās uz neseno viesošanos Latvijā. Tā viņam radījusi pārliecību, ka demokrātijas attīstība mūsu valstī notikusi pārsteidzoši straujos tempos. Par to liecina gan politiskā, gan ekonomiskā dinamika.

Portugāles prezidents atsaucās uz Rīgā izteikto uzaicinājumu Saeimas priekšsēdētājam un deputātiem apmeklēt Portugāles parlamentu, lai nostiprinātu viņa vizītes laikā nodibinātos kontaktus. M.Soarešs vēlreiz apliecināja savas valsts gatavību sadarboties ar Latviju, kā arī sniegt konkrētu palīdzību, piemēram, Latvijas Nacionālās bibliotēkas seno grāmatu fonda saglabāšanā.

Pēc sarunas Anatolijs Gorbunovs noklausījās Mario Soareša uzstāšanos Parlamentārajā asamblejā.

Kārina Pētersone,

Saeimas priekšsēdētāja palīdze

1995.gada 1.februārī

Strasbūrā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!