• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu un drošības komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.1995., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33849

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas un finansu komitejā

Vēl šajā numurā

07.02.1995., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu un drošības komitejā

Vakar, 6.februārī, MK Ārlietu un drošības komiteja izskatīja un nodeva konceptuālai apspriešanai valdības sēdē likumprojektu par "Latvijas Republikas obligāto valsts dienestu". Aizsardzības ministrijai uzdots aprēķināt likumprojekta ieviešanai nepieciešamos papildlīdzekļus. Likumprojekts izstrādāts, balstoties uz valsts aizsardzības sistēmas koncepciju, un paredz pakļaut obligātajam valsts dienestam visus vīriešu dzimuma Latvijas pilsoņus vecumā no 19 līdz 40 gadiem. Obligātā valsts dienesta ilgumu paredzēts samazināt no 18 līdz 12 mēnešiem, vienlaicīgi uzlabojot dienestā iesaukto apmācības kvalitāti.

Valsts dienesta pildīšana tiks organizēta divos posmos. Pirmajā — divu mēnešu ilgajā pamatapmācības periodā — paredzēts iesaistīt visas dienestam pakļautās personas. Pēc pamatapmācības programmas apgūšanas karavīri kārtos pārbaudījumus Aizsardzības ministrijas noteiktajā kārtībā. Karavīri dienesta turpināšanai Aizsardzības spēkos un Iekšlietu ministrijas bruņotajos formējumos tiks atlasīti pēc pamatapmācības izlozes kārtībā atbilstoši Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām.

Tika akceptētas izmaiņas iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva dienesta gaitas reglamentā. Turpmāk darbā iekšlietu iestādēs uz līguma pamata varēs pieņemt stažierus, kuri pildīs ierindas vai komandējošā sastāva palīgu funkcijas. Beidzoties stažēšanās termiņam, stažieri var pieņemt darbā, piešķirot viņam speciālo dienesta pakāpi. Vēl izmaiņas paredz, ka Iekšlietu ministrijas mācību iestāžu absolventiem būs jānostrādā iekšlietu iestādēs vismaz divi gadi. Pretējā gadījumā, kā arī tad, ja kursantu vai klausītāju atskaita no mācību iestādes un atbrīvo no dienesta sakarā ar zvēresta laušanu, disciplīnas pārkāpumiem vai nozieguma izdarīšanu, viņam pilnā apjomā ir jāatlīdzina mācīšanas un uzturēšanas izdevumi par visu iepriekšējo mācību laiku.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!