• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.1995., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33850

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai Latvijas karogs - pasaules augstākajos kalnos!

Vēl šajā numurā

07.02.1995., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejā

Vakar, 6.februārī, Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja izskatīšanai valdības sēdē un tad arī parakstīšanai akceptēja Latvijas un Grieķijas, kā arī Latvijas un Rumānijas līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpējo aizsardzību. Līgumos noteikts, ka abas līgumslēdzēju puses aizsargās otras puses ieguldījumus un nenoteiks nepamatotus vai diskriminējošus pasākumus, kas kavētu ieguldījumu pārvaldi, uzturēšanu, lietošanu, paplašināšanu, pārdošanu vai likvidēšanu. To valstu, ar kurām noslēgts līgums, investīcijas ir līdzvērtīgas pašas valsts investīcijām. Piemēram, Grieķijas investīcijām Latvijā jānodrošina tāds pats režīms kā Latvijas uzņēmēju un valsts investīcijām Latvijā.

Komiteja nolēmusi ieteikt valdībai izveidot speciālu kultūras ekspertu padomi, kurai jāizstrādā priekšlikumi par kultūras vajadzībām izveidojamā speciālā fonda līdzekļu sadali. Padomes vadītāja amatam ieteikts kultūras ministrs Jānis Dripe. Fondā paredzēts ieskaitīt daļu no līdzekļiem, kurus saņems no ienākumiem no azartspēlēm.

Nolemts izveidot darba grupu, kura nodarbosies ar vērtspapīru tirgu regulējošo likumdošanas aktu izstrādi. Darba grupu ieteikts vadīt Finansu ministrijas Vērtspapīru departamenta direktorei Maijai Kubli.

Ministru kabineta akceptam nosūtīs vekseļu izrakstīšanas un izmantošanas noteikumus. Noteikumu projektā fiksēts, kā var izrakstīt vekseli, kādi ir vekseļa veidi un maksāšanas termiņi, kā notiek vekseļa protestēšana. Akceptēts priekšlikums par nekustamā īpašuma Rīgā, Brīvības bulvārī 19 saglabāšanu valsts īpašumā un nodošanu akciju sabiedrības VEF pārvaldīšanā. Bet valsts akciju sabiedrību "Masts" nolemts nodot Valsts īpašuma fonda parziņā, pārņemot to no Satiksmes ministrijas uzraudzības.

Izskatīšanai valdības sēdē nolemts iesniegt arī kārtību, kādā pagarināmi atmaksas termiņi valsts garantētajiem kredītiem. Pēc pieprasījuma būs jādodas uz Finansu ministriju, līdzi ņemot biznesa plānu, audita slēdzienu par uzņēmuma finansiālo stāvokli un aizņēmuma atmaksas iespējām atbilstoši biznesa plānam, nozares ministrijas atzinumu par aizdevuma atmaksas termiņa pagarināšanas nepieciešamību. Taču atmaksas termiņu nedrīkstēs pagarināt vairāk nekā par trim gadiem.

Komiteja atzinusi par pieņemamu, ka politiski represētajiem, iegādājoties biļetes tālsatiksmes maršrutu autobusos un vietējos vilcienos, pienākas 50 procentu atlaide no braukšanas maksas, bet piepilsētas vilcienos politiski represētie varēs braukt bez maksas.

Nolemts, ka papildināms LR Ministru Padomes 1993.gada 27.maija lēmums "Par kārtību, kādā izsniedzamas speciālās atļaujas atsevišķu uzņēmējdarbības veidu veikšanai". Valsts augu aizsardzības stacijās jāiesniedz licences augu aizsardzības līdzekļu tirdzniecībai.

Komiteja apstiprinājusi arī Valsts statistikas komitejas statistiskās informācijas valsts programmas 1995.gadam projektu. Tajā fiksēti jautājumi, par kuriem Valsts statistikas komiteja šogad veiks informācijas savākšanu, apkopošanu un izplatīšanu, piemēram, par valsts budžeta izpildi, par Latvijas Bankas bilanci, par pastāvīgo iedzīvotāju skaitu.

Akceptēts arī valdības lēmuma "Par valsts kapitāla daļu pārdošanu" projekts. Komitejas locekļi piekrituši valsts īpašuma daļas pārdošanai 18 uzņēmējsabiedrībās. Vēl 24 uzņēmumus nolemts nodot Privatizācijas aģentūrai privatizācijai.

Savukārt pašvaldībām nolemts nodot vairāk nekā 30 valsts īpašuma objektus, to skaitā dzīvojamās mājas, bērnudārzus, tirdzniecības un sadzīves pakalpojumu objektus.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!