• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrijas 1995. gada 2. februāra informācija "Par ārzemju pasu izsniegšanu Latvijas pilsoņiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.1995., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33851

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas informācija

Par zemes nodokļa likmēm 1995.gadam

Vēl šajā numurā

07.02.1995., Nr. 19

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Iekšlietu ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 02.02.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrijas informācija

1995.gada 2.februārī

Par ārzemju pasu izsniegšanu Latvijas pilsoņiem

Latvijas pilsoņi uz ārzemēm var izbraukt ar Latvijas pilsoņa pasi. Sarežģītāka situācija ir ar nepilsoņiem. Pagaidām viņiem Iekšlietu ministrijā, Rīgā, Raiņa bulvārī 5, tiek izsniegtas vecā parauga ārzemju pases. Bez šīm pasēm nepilsoņi nevar izbraukt pat uz tuvākajām kaimiņu valstīm — Lietuvu un Igauniju. Pagaidām vienīgā valsts, kur šīs pases neatzīst, ir Čehija. Tādējādi, kamēr netiks izstrādātas jaunas pases Latvijas nepilsoņiem, uz šo valsti viņiem diemžēl nav iespējams izbraukt.

Imigrācijas policijas pārvaldes pasu un vīzu kontroles nodaļas galvenā speciāliste Iveta Krastiņa visiem cilvēkiem, kuri vēlas saņemt ārzemju pases, iesaka uzreiz griezties pie viņas, nevis uzticēties firmām, jo reklāma, ka kāda firma izgatavo pases, ir galīgi aplama. Neviena firma šīs pases neizgatavo, bet par pakalpojumiem tiek ņemta liela maksa.

Cilvēkiem, kuri vēlas pagarināt vai saņemt ārzemju pasi, ir jāgriežas Rīgā, Raiņa bulvārī 5. Līdzi jāņem izsaukums. Ja tāda nav, tad uz vietas tiek rakstīts iesniegums. Vēl jābūt pasei, kurā ir pieraksts un personas kods. Nepieciešamas arī divas fotogrāfijas. Pakalpojums izmaksā 15 latus, un nedēļas laikā pase tiek noformēta. Ja cilvēkam pase ir nepieciešama ātrāk, tad jāmaksā 25 lati, un tā tiks izsniegta nākamajā pieņemšanas reizē. Pilsoņu pieņemšana ir pirmdienās un otrdienās no pulksten 14 līdz 17 un ceturtdien no pulksten 9 līdz 13. Jāpiebilst, ka tiek apkalpoti visi, kuri ieradušies, tādēļ nav noteikti jāierodas uz pieņemšanas sākumu, kad parasti ir rindas.

IeM preses centrs

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!