• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Francijas vēstniece. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.1995., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33891

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sāk darbu Draudzīgā aicinājuma padome

Vēl šajā numurā

14.02.1995., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — Francijas vēstniece

Piektdien, 10. februārī, pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa bija ieradusies Francijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijā Žanna Debenē, lai informētu par prioritātēm, kādas Francija izvirza laika posmam, kad tā būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts. Francija saglabās visu to pozitīvo un progresīvo, kas jau panākts Vācijas prezidēšanas laikā un iezīmēs galvenos orientierus vēl tālākai nākotnei, kad prezidējošā valsts būs Spānija.

Tika uzsvērta pirmā no prioritātēm — tālāk veicināt uzplaukumu un rūpēties par nodarbinātību Eiropas valstīs. Francija darbosies, lai sekmētu vienotas naudas sistēmas ieviešanu, kā tas noteikts Māstrihtas līgumā. Tika izteikts pieņēmums, ka vienotas naudas sistēmas ieviešana varētu sākties ar 1997. gadu, bet ne vēlāk par 1999. gadu. Par otru prioritāti Francija uzskata drošības nostiprināšanu Eiropā, Eiropas aizsardzības spēju vairošanu. Trešā prioritāte saistās ar kultūras identitātes un daudzveidības saglabāšanu Eiropas valstīs, bet ceturtā — ar Eiropas Savienības institūciju reformu.

Šajā sakarā Ž.Debenē lūdza, lai Latvija, kas, viņasprāt, drīzvien varētu kļūt par ES asociatīvo locekli, padomātu par priekšlikumiem, kā pārkārtot ES darbību, lai tā būtu vēl mērķtiecīgāka.

Valsts prezidents ar Ž.Debenē pārrunāja arī citas aktualitātes, tajā skaitā jautājumus, kas tika skarti triju Baltijas valstu prezidentu tikšanās reizē Jūrmalā trešdien, 8. februārī.

Valsts prezidenta Kanceleja, A.B.

Foto: Arnis Blumbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!