• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents : - pieņem tiesnešu zvērestu - pieņem personiskos jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.1995., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33897

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

14.02.1995., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents :

— pieņem tiesnešu zvērestu

Piektdien, 10. februārī, tiesnešu zvēresta vārdus teica un Valsts prezidenta tiesneša amata ķēdi saņēma septiņi pilsētu un rajonu tiesneši — Inta Kalniņa (Saldus), Olga Macpāne (Ventspils), Inese Mudele (Tukums), Lūcija Rieta (Kuldīga), Andrejs Strautiņš (Jūrmala), Jurijs Vasiļkovskis un Irēna Vikmane (Rīga) un četri Rīgas apgabaltiesas tiesneši — Māra Marija Čerkasova, Olga Putāne, Marija Goldšmite un Aivars Zāģeris. Ceremonijā piedalījās tieslietu ministrs Romāns Apsītis. Apsveicot tiesnešus sakarā ar svinīgo notikumu, Valsts prezidents teica, ka šī diena viņus vieno ar visiem tiem, kas stāv sardzē par Latviju. Novēlot sekmes šajā ļoti atbildīgajā darbā, G.Ulmanis aicināja tiesnešus strādāt tā, lai viņi arvien būtu pārliecināti par savu darbu un iemantotu sabiedrības atzinību.

Valsts prezidenta Kanceleja, K. Grīnbergs, Foto: Arnis Blumbergs

— pieņem personiskos jautājumos

Valsts prezidenta Kanceleja saņem daudz vēstuļu, kuru rakstītāji dažādā sakarā lūdz prezidentu personiski viņus uzklausīt.

Piektdien, 10.februārī, pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa bija ieradies Jānis Ozoliņš no Jelgavas. Kopš pagājušā gada pavasara viņš ir bezdarbnieks, bet līdz tam, sākot ar Tautas frontes pirmajām dienām, bija aktīvs muitas institūcijas dibinātājs rajonā, vēlāk — tās darbinieks, Zemgales departamenta pilnvarotais. Pirms gada kāda personiska konflikta dēļ viņš no darba atlaists, iesniedzis prasību tiesā par atjaunošanu, bet līdz šim nav saņēmis gaidīto gandarījumu, tāpēc izteica neizpratni par to, kādēļ Jelgavas pilsētas tiesa gada laikā nav varējusi izskatīt prasību atjaunot viņu darbā.

J.Ozoliņš informēja Valsts prezidentu par dažādām nebūšanām muitas darbībā Jelgavas rajonā un visā republikā. Viņaprāt, nelikumīgās darbībās iesaistīti gan tagadējās muitas vietējā, gan augstākā vadība. Jānis Ozoliņš tika ar ieinteresētību uzklausīts.

Šajā sarunā tika skartas arī citas Jāņa Ozoliņa personiskās dzīves problēmas.

Valsts prezidenta Kanceleja, A.B.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!